Šport > Nogomet
20 ogledov

Inter besni nad sodniki: "Nimamo več moči"

Schelotto Cordoba Inter Milan Atalanta Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Inter je po spletu bolj ali manj neverjetnih okoliščin izgubil nedeljsko večerno tekmo z Atalanto na San Siru (3:4), po kateri so praktično vsi člani črno-modrih na čelu s trenerjem Andreo Stramaccionijem in predsednikom Massimom Morattijem pod vprašaj postavili poštenost sodnikov, ki Interju niso dosodili še niti ene najstrožje kazni v letu 2013.

"Statistično ni mogoče, da na 21 od 21 tekem nismo dobili enajstmetrovke. Nato ti v škodo dosodijo neobstoječe in govorijo o dobri veri. Jaz ne verjamem," je po tekmi proti Atalanti besnel Interjev predsednik Massimo Moratti, medtem ko se nista "šparala" niti trener Andrea Stramaccioni in kapetan Javier Zanetti.

Ekipa slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića je doma že vodila z zanesljivih 3:1, potem pa so gostje dobili darilo glavnega sodnika, ki jim je dosodil enajstmetrovko, s katero je presenetil obe ekipi. Za piko na i je po koncu tekme sledilo še prerivanje, v katerega je bil najbolj vpleten Interjev Ezequiel Schelotto.

Kot že rečeno je na San Siru Inter povedel z golom veterana Tommasa Rocchija, po izenačenju Giacoma Bonaventure pa je Ricardo Álvarez z dvema goloma črno-modre popeljal do navidez varne prednosti. Nato je na sceno stopil sodnik Andrea Gervasconi, ki je v 65. minuti dosodil neverjetno enajstmetrovko, s katero je Germán Denis premagal Handanovića, do konca tekme pa zabil tudi hat-trick.

Videl je nekaj, česar ni bilo

"Sodnik je močno vplival na rezultat. Rekel je, da je enajstmetrovko dosodil zaradi igranja z roko (Walterja) Samuela," se je po tekmi čudil Stramaccioni. "Najprej sem mislil, da je šlo za napake, ampak izkazalo se je, da je šlo za nekaj, kar je videl le sodnik. V drugem delu sezone nam še niso dosodili enajstmetrovke v našo korist. Mislim, da je Gervasoni, ki je deloval neodvisno in povsem samosvoje, vplival na rezultat s tem, ko je videl nekaj, česar ni bilo. Nekaj, kar se nikoli ni zgodilo. Pet minut smo skušali razvozlati, kaj se je zgodilo. V enem trenutku smo na klopi mislili, da je šlo za prekršek (Andree) Ranocchie, nato pa je sodnik rekel, da je šlo za roko Samuela."

Besede trenerja je potrdil tudi kapetan Zanetti, ki je pristavil, da je s tem bitka za tretje mesto in Ligo prvakov za Inter praktično splavala po vodi.

"Doživel sem že veliko negativnih reči kot je ta nocojšnja, ampak v zadnjem času se to vedno dogaja nam," je povedal Zanetti. "Govorim o neobstoječi enajstmetrovki, ki jo je dobila Atalanta. To je res sramotno. Rekel nam je, da je videl roko Samuela, mi pa smo mu povedali, da bo na posnetku videl, da je nikoli ni bilo. Da je bila enajstmetrovka nad Ranocchio? Posnetki govorijo sami zase, ne bom rekel nič več, ker nočem tvegati kazni še zaradi teh reči."

Tudi Stramaccioni je bil neomajen: "Tega ne moreš storiti. Preprosto ne moreš. Že zdaj imamo svoje težave, ampak ... Ne moreš podariti takšne enajstmetrovke. Jaz sem mlad, mogoče me bodo po koncu leta vrgli. Ampak neverjetno je, da vidiš takšno enajstmetrovko. Nimamo moči, da bi bili močnejši od teh epizod. Tretje mesto? Ravnokar smo izgubili grdo tekmo. Zdaj ne mislimo kalkulirati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.