Šport > Nogomet
11 ogledov

Inter drugi finalist pokala

Josip Iličić, Palermo EPA
Kot drugi se je v finale italijanskega pokala uvrstil Inter, ki sicer skromno sezono rešuje prav v pokalu. Za napredovanje v finale je zadoščala prednost s prve tekme. Prvi finalist Palermo.
Spletni nogometni portal Goal.com je za igralca tekme izbral Josipa Iličića in mu podelil najvišjo oceno 8. V obrazložitev so na spletni strani zapisali, da je bil Jojo v prvem polčasu preveč odrezan, v drugem pa eksplodiral, s podajo in izsiljeno enajstmetrovko pa bil zasluženo igralec tekme. Tudi Armin Bačinović je prejel zelo dobro oceno 7 in bil med najbolje ocenjenimi nogometaši Palerma.

Inter in Roma sta se tokrat na stadionu Giuseppeja Meazze v Milanu razšla z neodločenim izidom 1:1. Domače je v vodstvo v 58. minuti tekme popeljal kamerunski napadalec Samuel Eto'o, za izenačenje na 1:1 pa je dobrih pet minut pred koncem tekme poskrbel Marco Borriello. Zavoljo prednosti s prve tekme (1:0) se napredovanja v finale veselijo varovanci trenerja Leonarda.

Palermo prvi finalist
Milan
je v nedeljo v Rimu osvojil svoj prvi naslov italijanskega prvaka po sedmih sušnih letih, v torek pa je pokleknil proti Palermu na polnem stadionu Renzo Barbera na povratni tekmi polfinala italijanskega pokala. Rdeče-črni se bodo tako morali v letošnji sezoni zadovoljiti "zgolj" z eno lovoriko. Nad tem verjetno ne bo najbolj navdušen lastnik Milana Silvio Berlusconi, ki je nogometašem in trenerju Massimilianu Allegriju pred odhodom na Sicilijo zabičal, da se morajo v prestolnico Lombardije vrniti z vstopnico za finale. Milanu ob vseh možnih lovorikah namreč še nikoli ni uspelo osvojiti obeh domačih v eni sezoni.

Pri Palermu je od štirih Slovencev v začetni enajsterici začel le Josip Iličić in tudi v veliki meri sodeloval pri obeh zadetkih svojega moštva. Kaj kmalu se mu je pridružil Armin Bačinović (v 34. minuti je zamenjal Acquaha), medtem ko sta Jasmin Kurtić in Siniša Andeljković tokrat srečanje spremljala s tribun.

Jojo podal in izsilil enajstmetrovko

Gledalci v prvem polčasu niso videli zadetkov. Gostje iz svetovne prestolnice mode so sicer imeli pobudo, a je niso uspeli izkoristiti. Rdeče-črni so veliko bolje začeli tudi drugi polčas, izid na semaforju pa je še naprej ostal nespremenjen, nato pa je prišla 64. minuta in kot za Palermo. Do žoge je stopil kranjski virtuoz Iličić in podal v kazenski prostor, kjer je bil na pravem mestu Giulio Migliaccio in z glavo zabil za 1:0.

Allegri je v igro takoj poslal Šveda Zlatana Ibrahimovića, vendar s tem ni dosegel želenega učinka. Deset minut kasneje je Iličić pobegnil obrambi Milana in Marku van Bommlu ni preostalo drugega, kot da v kazenskem prostoru zruši slovenskega reprezentanta. Glavni sodnik srečanja je upravičeno pokazal na belo točko, Nizozemcu pa pot v slačilnico. Odgovornost za strel z bele točke je na svoja ramena prevzel Cesare Bovo, ki je Christiana Abbiatija poslal v eno, žogo pa v drugo stran. Že minuto kasneje pa si je odlični branilec Palerma po grobem prekršku nad Brazilcem Patom prislužil predčasno pot pod prho. Igralci Milana so v zadnjih minutah vse moči usmeril v napad. Najbolj nevaren je bil Ibrahimović, ki je v enem napadu zadel dve vratnici in tudi dosegel častni zadetek. Za kaj več pa je svežim italijanskim prvakom zmanjkalo časa.

Italijanski pokal, polfinale, povratni tekmi:

PALERMO : Milan 2:1 (0:0) /2:2/
Migliaccio (63), Bovo (73/11-m); Ibrahimović (94)
RK: Bovo (75/Palermo); Van Bommel (73/Milan)
Josip Iličić je igral celotno srečanje, Armin Bačinović (v 43. minuti je prejel rumeni karton) je v igro prišel v 34. minuti, Jasmina Kurtića in Siniše Andjelkovića (vsi Palermo) pa ni bilo v ekipi.

INTER : Roma 1:1 (0:0) /1:0/
Eto'o (58); Borriello (84)
// - izida prvih tekem
v pokončnem tisku sta ekipi, ki sta napredovali

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.