Šport > Nogomet
17 ogledov

Inter drvi k naslovu

Zlatan Ibrahimović je bil deležen še dodatne finančne nagrade. Žurnal24 main
Inter je s 3:0 odpravil Reggino in tako ohranil prednost na vrhu lestvice. Slovenski vratar Udineseja Samir Handanovič je na srečanju proti Genoi (2:0) zaradi poškodbe iz igre odšel v šesti minuti.
 

Preberite še:

Samir Handanovič izgubljen za Čehe in Severne Irce

Vodilni Inter je na domačem San Siru gostil zadnjeuvrščeno Reggino in jo odpravil z gladkih 3:0. Z dvemi zadetki je ponovno blestel Zlatan Ibrahimović. Neroazzuri so tako prednost na vrhu lestvice, po sobotni zmagi Juventusa nad Romo, ponovno povečali na varnih sedem točk. Glavna zgodba sobotnega večera je bila eksplozija napadalca Vincenza Iaquinte, ki je izvrstno izkoristil spor Davida Trezegueta s trenerjem Claudijem Ranierijem. Svojemu italijanskemu šefu se je odkupil z dvema goloma (5. in 6. ligaškim), medtem ko je Francoz užaljeno sedel na klopi. Roma se brez poškodovanih Danieleja De Rossija, Davida Pizzara in nezamenljivega kapetana Francesca Tottija ni zmogla upirati poletnim Torinčanom, na čelu s prerojenim Sebastianom Giovincom in starim mojstrom Alessandrom Del Pierom. Soj žarometov je Iaquinti vsaj deloma ukradel Juvetov rezervist Pavel Nedved, ki je z volejem iz roba kazanskega prostora zabil manjši evrogol za končnih 4:1. Na zadnji tekmi kola sta se v nedeljo zvečer v neapeljskem peklu pomerila Napoli in AC Milan. Tekmeca sta se po 90. miutah razšla z najbolj nepriljubljenim izidom 0:0. Rdeče-črni so tako še nekoliko povečali zaostanek za vodilnim dvojcem.

Slovenski reprezentančni vratar Samir Handanovič, ki si kruh služi pri Udineseju, je na tekmi 29. kola Serie A proti Genoi zaradi težav s kolenom iz igrišča odšel že v šesti minuti. Zamenjal ga je drugi Slovenec pri Udineseju, obetavni Jan Koprivec, ki je tako odigral prve minute v Serie A. Videmčani so srečanje izgubili z 2:0. Ker bo Slovenija drug teden odigrala dve kvalifikacijski srečanji za uvrstitev na SP 2010 se pojavlja vprašanje ali bo Sarma lahko stopil med vratnici in proti Češki ter Severni Irski pomagal svojim reprezentančnim soigralcem.

Seria A, 29. kolo:

Roma : Juventus 1:4 (0:1)
Loria (48); Iaquinta (34, 55), Mellberg (68), Nedved (74)

Catania : Lazio 1:0 (1:0)
Paolucci (23)

Bologna : Cagliari 0:1 (0:1)
Aquafresca (44)

Chievo : Palermo 1:0 (1:0)
Luciano (45)
RK: Cassani (36/Palermo)

Fiorentina : Siena 1:0 (0:0)
Mutu (71)

Genoa : Udinese 2:0 (0:0)
Sculli (59), Milito (90)
RK: Sanchez (72/Udinese)
Samir Handanovič je zaradi poškodbe iz igre odšel v šesti minuti. Zamenjal ga je mladi Jan Koprivec.

Inter : Reggina 3:0 (2:0)
Cambiasso (6), Ibrahimović (10/11-m, 58)

Lecce : Atalanta 2:2 (1:1)
Caserta (10, 90/11-m); Padoin (30, 48)

Torino : Sampdoria 1:3 (1:2)
Bianchi (29); Pazzini (8), Sammarco (24), Cassano (69)

Napoli : Milan 0:0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.