Šport > Nogomet
19 ogledov

Inter in Juve 0:0, sredinec Balotellija

Balotelli je s sredincem odgovoril na žvižge Interjevih navijačev. (Foto: Reuter
1/29
Žurnal24 main
Inter je doma na tekmi šestega kola Serie A na derbiju remiziral z Juventusom. Milano je obiskal Mario Balotelli, ki je vse prej kot dobrodošel pri navijačih. Tudi tokrat je za Palermo zabil Josip Iličić!
Gol Iličiča si lahko ogledate TUKAJ!

Težko pričakovani italijanski derbi, ki ga je zaznamoval tudi Mario Balotelli (kot gledalec), ki je Interjevim navijačem pokazal sredinca, se je tokrat končal brez zadetkov. Kljub kar nekaj lepim priložnostim na obeh straneh nobeni od ekip ni uspelo zatresti mreže.
GALERIJA IZ SERIE A VAS NE BO PUSTILA RAVNODUŠNIH. BALOTELLI, INTER, ILIČIĆ ...

 

V prvem polčasu (32. minuta) je lepo priložnost imel Vincenzo Iaquinta, ki je po podaji Miloša Krasića celo zadel, a se je ob podaji znašel v prepovedanem položaju. Tudi v drugem polčasu so sledile priložnosti na obeh straneh, pri Interju je prednjačil Eto'o, medtem ko je pri Juventusu Fabio Quagliarella v 69. minuti prešprintal Interjevega branilca Lucia, streljal, a je njegov strel ubranil Julio Cesar, ki je žogo izbil v kot.

 

Fenomenalni Iličić

Josip Iliić nadaljuje s fantastičnimi predstavami v dresu Palerma. Tokrat je k zmagi (2:1) Siciljancev prispeval proti Fiorentini prispeval pravi evrogol.

Ob tem pa je ''Jojo''še nekajkrat nevarno ogrozil domačega vratarja Sebastiena Freya. To je bil že tretji zadetek Gorenjca v dresu Palerma, ki po slabšem začetku pleza proti vrhu lestvice.

 

Iličić in Armin Bačinović sta tekmo za Palermo začela. Iličić je že v sedmi minuti tekme s strelom s kakšnih 17 metrov zatresel prečko vrat Sebastiena Freya. V 16. minuti so do prve lepše priložnosti prišli tudi domači nogometaši, a je močan strel z razdalje zaustavil domači vratar Sirigu. V 20. minuti je Josip Iličić prišel do druge priložnosti, s kakšnih 25 metrov je z desne strani z levico sprožil pravo bombo in francoski vratar v vratih Fiorentine je bil nemočen! lličić je tako odgovoril na sobotni izziv Andrea Pirla, ki je prav tako dosegel pravi evrogol. Iličićevo delo je v 37. minuti nadaljeval Javier Pastore, ki je izkoristil lepo podajo Nocerina, nato položil Freia in zabil v prazno mrežo.

 

Fiorentina je preko Gilardina na začetku drugega polčasa znižala na 1:2. Le nekaj minut kasneje je vratar Palerma, Salvatore Sirigu ubranil 11-metrovko Ademu Ljajiću. Fenomemenalno obrambo je Sirigu prikazal še v 70. minuti, ko je znova ubranil strel Ljajiću. Iličić je z dobrimi igrami nadaljeval tudi v drugem polčasu, enkrat lepo podal iz kota ter dvakrat odlično streljal, a je njegova strela Frey ubranil. Nekdanji nogometaš Interblocka in Maribora je v 84. minuti zapustil igro, zamenjal ga je Pajtim Kasami, medtem ko je Bačinović odigral vseh 90 minut. Palermo je uspešno branil svoj rezultat in se veselil druge zmage v letošnjem prvenstvu.


Evrogol Pirla
Takšnih golov letos ne bomo videli veliko. Andrea Pirlo je na tekmi AC Milana proti Parmi sprejel žogo na kakšnih 40 metrih, nastavil svoje merilne naprave in ni niti pomežiknil, ko je zadel stičišče prečke in vratnice ter zabil izjemen gol. Tekmovanje za naj gol sezone v Serie A je kot kaže odločeno.  

Kot se je kasneje izkazalo je bil zadetek Pirla tudi zmagovit za Rossonere, ki se vračajo na vrh italijanske lige, vsaj za eno noč. Ronaldinho bi praktično moral zadeti tudi za višjo zmago, a je v drugem polčasu zapravil izvrstno priložnost.

Udinese prekinil strelski urok
"Ne čutim nikakršnega pritiska s strani predsednika kluba!"
je pred pomembno tekmo proti Ceseni razlagal trener Udineseja Francesco Guidolin. Moštvo Samirja Handanovića tudi proti novim prvoligašem dolgo ni našlo poti do mreže, potem pa jih je v 93. minuti odrešil zadetek Mehdija Benatije.

Tako kot že na nekaj letošnjih tekmah je Videmčane zapustil strelski čut. Belo-črni so dvakrat zadeli okvir vrat, Antonio Di Natale pa je zapravil tudi "čisto" priložnost ena na ena. Handanović je bil v svojih vratih povsem brez dela in zdelo se je, da mu bo v uteho ostala le nedotaknjena mreža na drugi tekmi zapored. Toda prosti strel Di Nataleja v sodnikovem podaljšku se je odbijal po kazenskem prostoru, žoga pa je tik pred golom padla na nogo Benatije, ki je zabil in začel huronsko slavje premierne zmage v Vidmu.

Italijanska liga, 6. kolo:

Lestvica:
1. Lazio 13

2. Inter 11
3. Napoli 11
4. Milan 11
5. Chievo 10
6. Brescia 9
7. Juventus 8
8. Palermo 8
...
18. Parma 5
19. Roma 5
20. Udinese 4

Udinese : Cesena 1:0 (0:0)
Benatia (90)
Handanović (Udinese) je branil vso tekmo.

Parma : AC Milan 0:1 (0:1)
Pirlo (25)

Lecce : Catania 1:0 (1:0)
Corvia (37)

Bologna : Sampdoria 1:1 (0:1)
Britos (65) Portanova (45/ag)

Fiorentina : Palermo 1:2 (0:2)
Gilardino (58), Iličić (20), Pastore (37)

Napoli : Roma 2:0 (0:0)
Hamsik (72), Burdisso (83/ag)

Genoa : Bari 2:1 (1:0)
Palacio (36), Toni (90); Barreto (52)

Chievo : Cagliari 0:0 (0:0)
Cesar je odigral celotno tekmo, Jokić je obsedel na klopi (oba Chievo)

Lazio : Brescia 1:0 (1:0)
Mauri (45)

Inter : Juventus 0:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.