Šport > Nogomet
17 ogledov

Inter kmalu Thohirjev: bogataš nudi 350 milijonov

Erick Thohir Alam DC United MLS klub dres Jakarta Džakarta Indonezija EPA
Indonezijski mogotec Erick Thohir je po poročanju številnih medijev blizu tega, da si zagotovi večinski delež italijanskega prvoligaša Interja.

Dolgoletni predsednik Massimo Moratti se je dolgo časa upiral in zavlačeval, toda do prodaje njegovega ljubega Interja naj bi prišlo še pred začetkom sezone v Serie A, je za Reuters v sredo potrdil neimenovani vir. 

Indonezijski tajkun Erick Thohir naj bi za večinski delež italijanskega prvoligaša odštel 350 milijonov evrov, obubožani milanski klub, kjer igra tudi slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović, pa se z njim pogaja že več mesecev.

Potreboval bo srečo

"Še vedno se pogajajo, ampak pričakujte, da bo do dogovora prišlo pred začetkom Serie A," je za Reuters dejal omenjeni vir. Ligaška sezona se bo na Apeninskem polotoku začela 24. avgusta. Po poročanju dnevnika La Repubblica je Thohir za 75-odstotni delež kluba ponudil 350 milijonov evrov, potem ko je športni dnevnik La Gazzetta dello Sport že prej omenjal nižjo ponudbo 300 milijonov.

Thohir naj bi se v Milano odpravil v naslednjih dneh, 43-letni Indonezijec pa tako kot predsednik Moratti ni bil na voljo za komentar. "Ne še, zaželite mi srečo," je Thohir pred dnevi v SMS-sporočilu odgovoril novinarjem Reutersa, ki so ga vprašali, če so poročila o njegovi ponudbi točna, in če je res ponudil to vsoto.

Po DC Unitedu in Philadelphii 76ers še Inter?

Otoški mogotec je že zdaj (delni) lastnik številnih klubov, med drugim ameriškega nogometnega kluba DC Uniteda in košarkarskega moštva v ligi NBA, Philadelphia 76ers. Moratti je sicer pred kratkim izjavil, da ne želi prodati svojega večinskega deleža kluba, ki ima iz sezone v sezono velike izgube, skupno pa je okrog 300 milijonov evrov v minusu.

Če bo do dogovora prišlo, naj bi Moratti tudi po prevzemu ostal glavni operativec kluba, ki bi postal eden redkih kolektivov na Apeninskem polotoku s tujim lastništvom. Za razliko od Anglije in Francije pretiranega zanimanja bogati vlagatelji za najmočnejšo italijansko tekmovanje niso pokazali, številni korupcijski škandali in nasilje na tribunah pa je oklestilo število navijačev (in potencialnih potrošnikov) na tribunah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.