Šport > Nogomet
45 ogledov

Inter na razpotju: "Smo, kakršni smo"

Stanković Inter Milan Marseille Liga prvakov osmina finala povratna tekma San Si EPA
Kam pluje barka Interja? Po tragičnem izpadu proti Marseillu v osmini finala Lige prvakov so na obzorju velike spremembe. Kdo bo zamenjal trenerja Claudija Ranierija? André Villas-Boas? Laurent Blanc? Ali kar Didier Deschamps, ki je San Siro zavil v črno?

"Po takšni noči ne bi delal zaključkov," je bil na San Siru skrušen Interjev predsednik Massimo Moratti, ki se mu črno-modri projekt po osvojenem naslovu Lige prvakov leta 2010 pred očmi ruši kot hišica iz kart. Claudio Ranieri je po odhodu Joséja Mourinha in njegovih neuspešnih nadomestkov Rafaela Beniteza, Leonarda ter Giana Piera Gasperinija zadnji v vrsti gasilcev, ki jim nikakor ne uspe oživiti šampionskega moštva.

• Sedmero golov Bayerna, Marseille naprej

"Nisem videl krivde trenerja, bolj srečo njegovega kolega (Didierja) Deschampsa. Če bi izgubili z 0:4, bi morda mislil drugače, ampak ker smo prejeli dva gola v sodnikovem podaljšku, ne bi delal negativnih zaključkov. Ranieri si tega ne zasluži," je še pristavil Moratti. Inter je z golom Diega Milita vodil do zadnjih minut tekme, potem ko je že zapravil nekaj neverjetnih priložnosti, rezervist Brandao pa je nato strl srca domačih navijačev, nekatere nogometaše Interja pa ganil do solz.

Konec za Sneijderja, Maicona?

"Za zdaj smo, kakršni smo," je po tekmi povedal Ranieri. "Če me bo hotel Moratti naslednje leto zamenjati, se mu bom zahvalil za priložnost, ki mi jo je dal. Mirno. Igrali smo bolje od Marseilla, nato smo dobili gol v sodnikovem podaljšku, potem ko smo spet imeli nekaj lepih priložnosti za gol. V 180 minutah smo dovolili tri strele na gol, ampak zmaguje tisti, ki zadene."

Pri Gazzetti dello Sport so dan po velikem razočaranju že napovedali velike (in verjetno predolgo odlašane) spremembe v črno-modrem taboru. Najprej mora Moratti najti novega trenerja, pišejo pri rožnatem časniku, kar bi lahko postal nekdo od trojice André Villas-BoasLaurent BlancDidier Deschamps. Prav tako se napoveduje konec za nekdaj ključna igralca Nerazzurrov, Wesleyja Sneijderja in Maicona, ki sta le bledi senci igralcev iz "sezone trojčka".

Ekipa bi se na novo zgradila okoli mladih igralcev, kot so Joel Obi, Andrea Poli, Andrea Ranocchia in Marco Davide Faraoni, medtem ko naj bi Milito zavoljo starih zaslug dobil novo priložnost. Še veliko dokazovanja čaka Urugvajca Diega Forlana in njegovega italijanskega kolega v konici napada Giampaola Pazzinija, še dodajajo pri Gazzetti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.