Šport > Nogomet
35 ogledov

Inter ni dobil Messija, je pa vsaj njegov someščan

Icardi Sampdoria Pescara Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Milanskemu Interju je uspel velik met. Predsednik črno-modrih Massimo Moratti se je s Sampdorio dogovoril za prihod 19-letnega argentinskega talenta Maura Icardija, nekdanjega člana Barcelone in someščana Lionela Messija v zameno za 15 milijonov evrov in nekaj dodatkov.

"Inter ima Icardija v rokah," poroča spletna stran rožnatega športnega dnevnika La Gazzetta dello Sport. Milanskemu Interju resda ni uspelo pripeljati prvega igralca sveta, Argentinca Lionela Messija, se bo pa na San Siro pred začetkom nove sezone preselil njegov prijatelj in someščan iz Rosaria Mauro Icardi.

Icardi je v letošnji sezoni zablestel s štirimi goli na ligaški tekmi s Pescaro (6:0), kar pri 19 letih ni uspelo niti legendam Sampdorie – Gianluci Vialliju, Robertu Manciniju, ... Operacija s klubom iz pristanišča, vredna med 15 in 16 milijoni evrov, naj ne bi pomenila odhoda Diega Milita.

Pri Gazzetti pišejo, da je Inter s predsednikom Massimom Morattijem, trenerjem Andreo Stramaccionijem in direktorjema Maurom Branco ter Pierom Ausiliom začel načrtno graditi mlado moštvo, prav Icardija pa poleg nekdanjega dinamovca Matea Kovačića vidijo kot vodjo novega vala.

Messi ga je vabil v Barcelono

Za Icardija se je nekaj časa zanimal tudi Napoli, a je Inter s hitrim manevrom prehitel vse rivale. Tudi Icardi, čigar idol je nekdanji napadalec Fiorentine, Rome in Interja Gabriel Batistuta, naj bi si še najbolj želel v mesto mode.

"V Milanu bo skupaj z Militom, kar je enako kot zbujati se (in trenirati) skupaj z enciklopedijo nogometa," pišejo pri Gazzetti in dodajajo, da naj bi ga Lionel Messi celo prepričeval v prihod k Barceloni.

Pri Interju pa prenove še ni konec, saj že pogledujejo proti Hugu Campagnaru (Napoli), Ginu Peruzziju (Velez) in Vladimirju Weissu (Pescara).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.