Šport > Nogomet
18 ogledov

Inter po drami v finale

1/35
Žurnal24 main
V finalu Lige prvakov se je milanski Inter pridružil Bayernu. Črno-modri so na drugem polfinalnem obračunu sicer izgubil proti Barceloni z 1:0, a s skupnim izidom 3:2 napredovali v finale.

Barcelona je bila po besedah Joséja Mourinha obsedena s tem, da bi drugi zaporedni naslov evropskega prvaka osvojila na stadionu Santiago Bernabéu, kjer domuje njen najhujši sovražnik – madridski Real. Te sanje je končal prav portugalski trenerski genij, ki je skoval taktiko za konec evropske vladavine Kataloncev. Italijanski prvaki so v torek na stadionu Camp Nou proti Barceloni izgubili z 0:1, a so se s skupnim rezultatom 3:2 uvrstili v finale. Tam bodo igrali z nemškim Bayernom.

Inter v bunkerju
Mourinho je v Barceloni zaprl vse dohode do svojih vrat, domači nogometaši pa so kljub veliki premoči in nenehni igri na gostujoči polovici le redko dobivali prave priložnosti. Igra italijanskih prvakov je postala še bolj obrambno usmerjena po rdečem kartonu vezista Thiaga Motte, nekdanjega nogometaša Barcelone, v 28. minuti. Najlepšo priložnost v prvem delu je imel Lionel Messi, ki je meril z razdalje, njegov strel pa je dobro ubranil Júlio César.

Drama na koncu
Varovanci Josepa Guardiole so Interjevo obrambo le prebili v 84. minuti. Po podaji Xavija se je v kazenskem prostoru na žogi mojstrsko obrnil branilec Gerard Piqué, položil na tla vratarja Césarja in žogo poslal v prazno mrežo. Pred koncem tekme so domači dosegli še en gol, a je pred zaključkom Bojana Krkića Yaya Touré igral z roko in sodnik Frank De Bleeckere je zadetek razveljavil.

Inter bo tretjič naskakoval nogometni Mont Blanc (pred tem je slavil v sezonah 1963-64 in 1964-65), Bayern pa petič (1973-1974, 1974-75, 1975-76 in 2000-01).

Liga prvakov, polfinale, druga tekma:


Barcelona : Inter 1:0 (0:0) /2:3/
Pique (84)

/ /  v poševnicah skupni izid

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.