Šport > Nogomet
13 ogledov

Inter s polnim plenom iz Bergama

balotelli Žurnal24 main
V boju za naslov v Serie A še naprej ostajata Inter in Roma. Milančani so na gostovanju z 2:0 premagali Atalanto, Rimljani pa s 3:2 pred domačimi gledalci Genoo. Juventus je klonil pri Palermu z 2:3.
 

Italija, 32. kolo

Roma : Genoa 3:2
Milan
: Cagliari 3:1
Atalanta : Inter M. 0:2
Catania : Napoli 3:0
Fiorentina
: Reggina 2:0
Parma : Lazio 2:2
Sampdoria : Livorno 2:0
Siena : Udinese 1:1
Torino : Empoli 0:1
Palermo : Juventus 3:2

Inter je v Bergamu povedel s spornim zadetkom v 21. minuti, ko je Patrick Vieira tudi s pomočjo rok preskočil branilca Atalante Maximilana Pellegrina in bil natančen z glavo. Modro-črni so nove tri točke v boju za ubranitev naslova prvaka potrdili v 73. minuti, ko je komaj 17-letni Mario Balotelli preigral vratarja Atalante in zatresel mrežo. V sodnikovem podaljšku je bil izključen Cristiano Doni (Atalanta), zaradi poškodbe pa pri gostih ni igral najboljši strelec moštva Zlatan Ibrahimović .

Daniele De Rossi je prinesel tri točke Romi. © Reuters

 
Najbližja zasledovalka Roma je v soboto izjemno začela srečanje z Genoo , saj je že v 18. minuti povedla z 2:0. Rodrigo Taddei je odprl tekmo v 14. minuti z zadetkom iz druge akcije, potem ko je njegov prvi poizkus vratar Genoe Rubinho še uspel zaustaviti. Gostje so drugič kapitulirali le trenutkov kasneje, ko je bil z 20-ih metrov natančen Mirko Vučinić . Genoa je izid poravnala v drugem polčasu, ko sta v razmaku minute zadela Marco Rossi in Julio Cesar Leon . Odločitev na Olimpicu je tako padla v 80. minuti, ko je z 18-imi zadetki najboljši strelec Serie A Marco Borriello v kazenskem prostoru na nepravilen način zaustavil Taddeia, z 11-metrovke pa je za ohranitev upanja na scudetto ob odsotnosti Francesca Tottija (poškodba) zadel Daniele De Rossi . Strelec odločilnega zadetka je po tekmi dejal: "Do konca je še vse mogoče. Verjamemo, da lahko osvojimo naslov prvaka. Inter ima še težak razpored tekem do konca sezone. Resnici na ljubo tudi nam ne bo lahko."

Kaka se je po poškodbi vrnil v velikem slogu. © Reuters

 
Milan je tokrat le uspel slaviti pred domačimi gledalci. Njegova žrtev je bil Cagliari (3:1). Rdeče-črne je v vodstvo z lepim strelom v osmi minuti popeljal povratnik po poškodbi Kaka , vodstvo pa je po podaji s kota v 31. minuti podvojil Filippo Inzaghi . Gostom s Sardinije je nekaj upanja vlil Daniele Conti , ki je vratarja Milana Željka Kalca premagal s prostega strela, za končni izid pa je v 69. minuti z drugim zadetkom na tekmi poskrbel Inzaghi. Zmaga pa varovancem Carla Ancelottija ni v veliko pomoč v boju za četrto mesto v italijanski ligi, saj so tudi neposredni konkurenti nogometaši Fiorentine tokrat slavili. Z zadetkoma Giampaola Pazzinija in Adriana Mutuja so strli odpor Reggine . Z enakim izidom kot Fiorentina (2:0) je tokrat zmagala tudi Sampdoria , ki je z ukanila Livorno . Zadnji, ki se še bori za nastop v Evropi v prihodnji sezoni - Udinese - pa je s Samirjem Handanovičem , ki je branil celotno srečanje, remiziral v Sieni (1:1). Slovenskega reprezentančnega vratarja je v 69. minuti ugnal Houssine Kharja , za delitev točk je osem minut kasneje zadel Floro Flores .

Na lestvici z 72-imi točkami šest kol pred koncem vodi Inter. Roma zaostaja za štiri, Juventus pa ob eni manj odigrani tekmi velikih 14 točk.  Stara dama je morala v zadnjem srečanju kola na jugu Italije priznati premoč Palermu . Odločilni zadetek za gostitelje je v 89. minuti z izjemnim volejem s 25-ih metrov zabil Mattia Cassani . V boju za Ligo prvakov v prihodnji sezoni najbolje kaže Fiorentini (56). Nekaj upanja ohranjajo Milan (52), Sampdoria (52) in Udinese (51).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.