Šport > Nogomet
22 ogledov

Inter vse bolj za petami Milanu

Inter si je Iličića zapomnil tudi kot strelca. V milansko mrežo, seveda. Foto: R
1/23
Žurnal24 main
Nogometaši Interja so v derbiju Serie A premagali Romo (5:3) in s tekmo manj za vodilnim Milanom zaostajajo za pet točk. Med strelce sta se v 24. kolu vpisala Josip Iličić in Boštjan Cesar.

Trener Palerma Delio Rossi je po nekaj bledih predstavah Josipa Iličića proti Lecceju posadil na klop in ga v igro poslal v 55. minuti, ko je njegovo moštvo izgubljalo z 1:2, ter s tem zadel v polno. Slovenski virtuoz je že dve minuti po vstopu v igro z natančno podajo v prazen prostor našel Javierja Pastoreja, ki je izenačil na 2:2. Tri minute kasneje pa je Palermo že vodil, potem ko je bil prvič v sezoni natančen Abel Hernandez. S tem pa še ni bil končan šov Siciljancev in predvsem Iličića, saj je slednji v 62. minuti postavil končni izid 4:2 in s svojim osmim prvenstvenim zadetkom kronal svojo odlično predstavo. Ob Iličiću so bili v kadru Palerma tudi ostali trije Slovenci. Armin Bačinović in Siniša Andjelković sta bila na igrišču od prvega do zadnjega sodnikovega žvižga. Bačinović je prejel rumeni karton in izsilil prosti strel, iz katerega je kapetan Fabrizio Miccoli zadel za 1:1. Jasmin Kurtić je tudi tokrat sedel na klopi in ni dobil priložnosti za igro.

Palermo se je z zmago prebil na peto mesto z le dvema točkama zaostanka za tretjim Laziem, ki je doma le remiziral proti Chievu. Rimljani, ki jim s klopi poveljuje zamejski Slovenec Edi Reja, so sicer povedli ob zaključku prvega polčasa, a na koncu so se morali zadovoljiti le s točko. Za Chievo je namreč v 64. minuti zadel slovenski reprezentančni branilec Boštjan Cesar. Tako kot Cesar je tokrat celotno srečanje za Chievo odigral tudi njegov reprezentančni soigralec Bojan Jokič.


Vse bolj izenačeno je tudi pri vrhu. Vodilni Milan je še drugič zapored prišel le do točke. Rdeče-črni so se tokrat opekli na gostovanju pri Genoi (Eneja Jeleniča ni bilo v kadru za srečanje). Pato je goste v 29. minuti popeljal v vodstvo. Floro Flores pa je še pred odhodom na odmor postavil končni izid. Spodrsljaj Milana je s pridom izkoristil neapeljski Napoli in se mu po zmagi proti Ceseni z 2:0 (prvi zadetek je zabil neustavljivi Cavani) približal na tri točke. Neodločen izid Zlatana Ibrahimovića in ostalih bodo zvečer poskušali izkoristiti tudi mestni tekmeci iz vrst Interja, ki v derbiju kola na San Siru gostijo Romo.

Nov mejnik Del Piera
Tudi na tekmi proti Cagliariju je kapetan Juventusa Alessandro Del Piero postavil nov mejnik. Kot menjava v 54. minuti je opravil že svoj 444. ligaški nastop, s čimer je prehitel legendo kluba Giampiera Bonipertija. Spomnimo: "Alex" je Bonipertija pred kratkim s prestola vrgel tudi po številu golov. Trenutno jih ima 280.

Potem, ko je Alessandro Matri v majici Juventusa katastrofalno debitiral in se pošteno osmešil proti Palermu, je nekdanji napadalec Cagliarija na drugi tekmi v majici Juveta pregnal strahove in pokopal svoje stare prijatelje. Za končnih 3:1 je zabil tudi rekonvalescent Luca Toni, tudi za nekdanjega napadalca Bayerna Münchna, Rome in Genoe pa je bil to prvi gol po selitvi k stari dami. Toni je bil seveda skorajda mesec dni poškodovan, vrnil pa se je z zadetkom, za katerega je kot menjava v drugem polčasu potreboval nekaj več kot deset minut ...

Stotica Di Nataleja, a brez Sarme

Jubilejni stoti ligaški gol Antonia Di Nataleja je pomagal Udineseju do nove zmage, s katero so Videmčani nadaljevali izjemno uspešen začetek leta 2011. S tekmo več so belo-črni skočili kar na peto mesto, kjer jih le točka deli od Lige prvakov.

Velik delež pri preporodu slovenskih bližnjih sosedov ima izvrstni Čilenec Alexis Sánchez. Tudi proti Sampdorii je bil v središču vsega dobrega: najprej je v 18. minuti zadel za vodstvo, nato pa še mojstrsko zaposlil Di Nataleja nekaj minut pred koncem polčasa. To je bil Di Natalejev jubilejni stoti ligaški gol v majici Udineseja, kjer je tudi letos daleč najboljši strelec (16 golov).

Samirja Handanoviča pred prijateljsko tekmo z Albanijo muči poškodba, tako da ga tudi tokrat ni bilo v moštvu domačih, kjer je tekmo s klopi spremljal njegov rojak Vid Belec.

Inter grozi Milanu
Inter
se je z novo zmago prebil že na tretje mesto, za vodilnim Milanom, ki ima tekmo več, pa zaostaja le še za pet točk. Za Nerazzurre je že v 3. minuti zadel Nizozemec Wesley Sneider, ki je z roba kazenskega prostora zadel levi kot vrat Julia Sergia. Vodstvo evropskih in svetovnih klubskih prvakov je trajalo le slabih deset minut. Črnogorec Mirko Vučinić je začel akcijo in podal globinsko žogo do Marca Borriella, ta jo je po tleh podal pred gol, kjer jo je Fabio Simplicio podaljšal v daljši kot vrat Julia Cesarja. Domači navijači so se že pred koncem prvega polčasa spet veselili. V 34. minuti je Samuel Eto'o hitro prodrl v kazenski prostor in žogo še drugič poslal mimo Sergia.

Zdelo se je, da je tekma v 63. minuti odločena. Inter je povedel že s 3:1, sinovi volkulje pa so ostali z 10 nogometaši na igrišču. Sneider je z dolgo podajo lepo zaposlil Giampaola Pazzinija, ki se sam je znašel pred vratarjem, kjer ga je podrl branilec Nicolas Burdisso in si prislužil rdeči karton. Zanesljivi izvajalec najstrožje kazni je bil Eto'o, ki je močno streljal v vratarjev desni spodnji kot. Osem minut kasneje je bila Roma znova na kolenih, podajalec je bil spet Sneijder,  z glavo pa je zadel Thiago Motta. Nato pa preobrat Rome. Vučinič je najprej v 75. minuti žogo po prostem strelu preusmeril v mrežo za svoj sedmi prvenstveni gol. V 81. minuti je za nov šok med navijači domačih poskrbel Simone Loria, ki je žogo, potem, ko se je od vratnice odbila v polje, s petih metrov poslal še tretjič za hrbet Cesarja. Gostitelji so si dokončno oddahnili v 90. minuti, ko je za peti zadetek Interja poskrbel Esteban Cambiasso.

Lestvica:
1. Milan 49 točk
2. Napoli 46
3. Inter 44
4. Lazio 42
5. Palermo 40
6. Udinese 40
...
10. Chievo 31
...
13. Genoa 28
...
18. Brescia 22
19. Cesena 21
20. Bari 14

Italijanska liga, 24. kolo:

Udinese
: Sampdoria 2:0 (2:0)
Sanchez (18), Di Natale (40)
Jan Koprivec je sedel na klopi, Samirja Handanovića (oba Udinese) ni bilo v ekipi.

Cagliari : Juventus 1:3 (0:1)
Acquafresca (51); Matri (21, 75), Toni (84)

Bologna : Catania 1:0 (1:0)
Portanova (41)
RK: Alvarez (22/Catania)
Reneja Krhina (Bologna) ni bilo v ekipi.

Italijansko prvenstvo, 24. kolo:

Brescia : Bari 2:0 (1:0)
Diamanti (17/11-m), Caracciolo (93)

Genoa : AC Milan 1:1 (1:1)
Floro Flores (45); Pato (29)
Eneja Jeleniča (Genoa) ni bilo v ekipi.

Lazio : Chievo 1:1 (1:0)
Hernanes (48); Cesar (64)
Boštjan Cesar in Bojan Jokič (oba Chievo) sta igrala vso tekmo.

Lecce : Palermo 2:4 (1:1)
Giacomazzi (17), Jeda (49); Miccoli (47), Pastore (56), Hernandez (60), Iličić (62)
Siniša Andjelković in Armin Bačinović sta igrala vso tekmo, Josip Iličić je igral od  55. minute, Jasmin Kurtić (vsi Palermo) je sedel na klopi.

Napoli : Cesena 2:0 (1:0)
Cavani (13), Sosa (91)

Parma : Fiorentina 1:1 (1:0)
Amauri (14); D'Agostino (47/11-m)

Inter Milan : AS Roma 5:3 (2:1)
Sneider (3), Eto'o, Sneider (34, 63/11-m), Motta (71), Cambiasso (90); Simplicio (13), Vučinić (75), Loria (81)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.