Šport > Nogomet
7 ogledov

Inter vstal od mrtvih

Carlo Ancelotti bo v novi sezoni vodil angleškega prvoligaša s Stamford Bridgea. Žurnal24 main
Nogometaši Interja iz Milana so bili v derbiju 26. kola italijanske Serie A dvakrat v izgubljenem položaju, a so na koncu proti Romi iztržili remi. Milan še vedno ne najde poti iz krize.
 

Serie A, 26. kolo

Lazio : Bologna 2:0
Juventus : Napoli 1:0
Palermo : Catania 0:4
Atalanta : Chievo 0:2
Reggina : Fiorentina 1:1
Siena : Genoa 0:0
Udinese : Lecce 2:0
Sampdoria : Milan 2:1
Cagliari : Torino 0:0
Inter : Roma 3:3

Varovanci Joseja Mourinha so bili zelo blizu prvega poraza na domačem terenu, a so na krilih razpoloženega Maria Balotellija iztržili remi. Nogometaši Rome so povedli v 23. minuti, ko je bil natančen Daniele De Rossi, Norvežan J ohn Arne Riise pa je prednost podvojil le šest minut kasneje. Nerazzuri so se prebudili v drugem polčasu. Balotelli je v 50. minuti zaostanek znižal, a je Matteo Brighi sedem minut kasneje sinove volkulje znova popeljal na varna dva gola razlike. V 63. minuti pa se je zgodil verjetno ključni trenutek tekme. Balotelli je sumljivo hitro padel v kazenskem prostoru, sodnik pa je pokazal na belo točko. Kazenski strel je italijanski mladenič z ganskimi koreninami izvedel kar sam in ukanil Donija. Za delitev točk je po podaji Luisa Figa poskrbel Hernan Crespo. Ena najslabših sezon za veliki AC Milan se nadaljuje. Rossoneri so izgubili na gostovanju proti Sampdorii z 2:1 in se tako ostajajo daleč za mestnim rivalom Interjem, ki jih njihova tekma čaka v nedeljo zvečer. Antonio Cassano in Giampaolo Pazzini sta nogometaša, ki sta domačim prinesla pomembne tri točke, medtem, ko je Alexandre Pato lahko ob koncu tekme poraz le ublažil. Nekoliko sta razočarala tudiFiorentina in Genoa, ki sta na gostovanjih proti zadnjeuvrščeni Reggini in Sieni le remizirala.

Argentinec Mauro Zarate je Laziu na Stadiu Olimpico zagotovil zmago, potem ko je dvakrat premagal vratarja Bologne Francesca Antoniolija. Laziu je uspel velik skok na lestvici, saj so z dvanajstega napredovali na sedmo mesto. Bolonga je imela sicer žogo več v svojih nogah (51,8 %), vendar terenske premoči ni znala izkoristiti, tako še vedno ostaja na meji izpada v drugo ligo. V dvoboju severa in juga jo je bolje odnesel sever, saj je Juventus z 1:0 slavil zmago nad Napolijem. Stari dami je tri točke pred koncem prvega polčasa zagotovil Claudio Marchisio. Nogometaši Udineseja so prišli do nove zmage. Zopet sicer brez pomoči Samirja Handanovića, ki je še vedno poškodovan. Jan Koprivec je tekmo presedel na klopi za rezerve.

Serie A, 26. kolo:

Lazio : Bologna 2:0 (1:0)
Zarate (35., 81.)

Juventus : Napoli 1:0 (1:0)
Marchisio (44.)

Palermo : Catania 0:4 (0:3)
Ledesma (14), Morimoto (37), Mascara (44), Paolucci (66)

Atalanta : Chievo 0:2 (0:0)
Langella (78), Pellissier (89)

Reggina : Fiorentina 1:1 (1:1)
Sestu (20); Bonazzoli (22)

Siena : Genoa 0:0

Udinese : Lecce 2:0 (0:0)
D'Agostino (76), Pasquale (90)

Sampdoria : Milan 2:1 (1:0)
Cassano (33), Pazzini (51); Pato (80)

Cagliari : Torino 0:0 (0:0)

Inter : Roma 3:3 (0:2)
Balotelli (50, 63/11-m), Crespo (79); De Rossi (23), Riise (29), Brighi (57)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.