Šport > Nogomet
31 ogledov

Interblock neobremenjen s prvo ligo

Verdenik bo zdaj službo iskal v drugem klubu, a je še brez ponudb. (Foto: Saša D Žurnal24 main
Nogometaši Interblocka po 9 krogih druge slovenske nogometne lige z naskokom kraljujejo na vrhu lestvice. Ob šestih zmagah so še dvakrat igrali neodločeno in enkrat izgubili.

Po izpadu Interblocka iz elitne slovenske lige se je na glas govorilo o razpadu kluba. Dvakratni pokalni prvaki Slovenije so z močno pomlajenim moštvom, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor Zdenko Verdenik, na dobri poti, da se vrnejo v prvo ligo. Ljubljančani so se po zmagi nad Primorjem uvrstili tudi v četrfinale pokala Hervis.

Verdenik dobre rezultate pripisuje zagnanemu delu mladih in obetavnih domačih (slovenskih) nogometašev: "Ko se ozrem nazaj, lahko rečem, da smo naredili veliko delo. Ekipa je zelo napredovala. Morda takega napredka niti nismo pričakovali," je za spletno stran Interblocka povedal Verdenik, ki je drugoligaško sezono začel z dvema remijema in porazom, v zadnjih šestih prvenstvenih krogih pa je zabeležil šest zmag.

Prvo mesto v 2. SNL se je zgodilo 'hitro' in dokaj nepričakovano, pri čemer se v klubu in ekipi z njim ne obremenjujemo pretirano.
Zdenko Verdenik

Moštvo, ki mu poveljuje Matej Rapnik, je na zadnjih šestih tekmah ob enajstih doseženih zadetkih prejelo zgolj tri. "Sezone nismo začeli najbolje, vendar smo iz tedna v teden napredovali. Naša velika ambicioznost je lahko zelo pozitivna, morali pa bomo biti zelo pazljivi, saj je dejstvo, da nam zaradi mladosti primajkuje izkušenj."

Verdenik dodaja, da prvo mesto ni obveza: "Prvo mesto v 2. SNL se je zgodilo 'hitro' in dokaj nepričakovano, pri čemer se v klubu in ekipi z njim ne obremenjujemo pretirano. Zavedamo se, da je prvo mesto težje zadržati kot priti do njega. Glede na to, da imamo mlade nogometaše, ki po mojih izkušnjah igrajo lepo, težko pa dosežejo viden rezultat in precej nihajo, je treba vedeti, da se za nas zgodba šele dobro začenja. Upam, da bodo naši mladi fantje znali zadržati stabilnost in čim dlje obdržati priigrano mesto."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.