Šport > Nogomet
9 ogledov

Interblock se vzpenja, Maribor na vrhu

interblock_primorje_main_bot Žurnal24 main
Nogometaši Interblocka so se z drugo zaporedno zmago odlepili iz dna lestvice. Tokat so Šiškarji ugnali Primorje. Maribor se je z zmago nad Rudarjem prvič letos povzpel na vrh.
 

PrvaLiga, 11. kolo

Nafta : Domžale 1:0
M. CM Celje : L. Drava 1:0
Hit Gorica : L. Koper 2:0
Maribor : Rudar 2:1
Interblock : Primorje 2:0

Edini nedeljski obračun v prvi slovenski nogometni ligi je pripadel nogometašem Interblocka . Šiškarji so bili z 2:0 boljši od nogometašev Primorja in tako Ajdovce prehiteli na prvenstveni razpredelnici. Mreže so vse do 75. minute mirovale nato pa varovance Igorja Benedejčiča v vodstvo popeljal slovenski reprezentant Darjan Matič . Vse dvome o zmagovalcu pa je štiri minute pred zadnjim sodnikovim žvižgom razblinil Amer Jukan . To je druga zaporedna zmaga za nogometaše Interblocka in „šele“ tretja v novi sezoni.

Nafta
se je uspela z minimalno zmago nad doslej vodilnimi Domžalami povzpeti pred njih in začasno zasesti prestol med slovenskimi prvoligaši.  Nafta v prvoligaški konkurenci še nikoli pred tem ni premagala Domžal, hkrati pa v tej sezoni še ni oddala točke na domačem igrišču. Vodstvo Nafte je zdržale le nekaj ur, saj so igralci Maribora z zmago proti Rudarja zavzeli vrh lestvice. Mariborčani so gledalcem spet pričarali dramo s srečnim koncem. Rudar je bil vso tekmo enakovreden tekmec novemu vodilnemu moštvu v državnem prvenstvu.  Že v tretji minuti je bil Dalibor Volaš po podaji Zorana Pavloviča prehiter za gostujočo obrambo, stekel proti vratom in matiral Safet Jahića . V drugem polčasu sta ekipi prikazali odprto igro. Alem Mujaković je v 55. minuti izvedel kot z leve strani, žoga je preletela vse igralce razen Gorazd Zajca , ki je z desne strani zadel domačo mrežo. V 82. minuti je Elvedin Džinić streljal z glavo, Jahić pa je bil na pravem mestu in rešil skoraj zanesljiv zadetek. Le dve minuti pred koncem pa so domačini zabili odločilni gol. Dejan Školnik je podal z leve strani, najvišji v skoku je bil Džinić, ki je z glavo žogo poslal v gostujočo mrežo.

Nogometaši Nafte še naprej ostajajo  tik pod vrhom lestvice.© SPS

 
V dvoboju z vrha razpredelnice so uvodne minute pripadle domačim, prvi neposredni strel na vrata pa je sprožil Luka Žinko v četrti minuti. Po nekaj nevarnih napadih se je ponudila lepa priložnost domačim, ko je Tim Lo Duca v 22. minuti preigral celo vratarja Dejan Nemca , a je zgrešil povsem prazen gol. Pred odhodom v slačilnice je "pordečel" Žinko, ko je s hrbta zrušil nekdanjega Domžalčana Siniša Jankovića in si prislužil drugi rumen karton. V nadaljevanju so gosti, čeprav z igralcem manj, povsem odprli igro. V 63. minuti je Nafta prišla do vodstva. Po odbiti žogi iz gostujočega kazenskega prostora je bil na pravem mestu Stjepan Caban , ki je z dobrih 20 metrov silovito streljal in neubranljivo zadel mrežo nemočnega Nemca. Zadetek Cabana se je je na koncu izkazal za odločilnega, saj gostom nikakor ni uspelo zadeti mreže Lendavčanov.

Celjani so prišli do nove zmage. © SPS

 
Na tekmi v Celju so do zmage prišli domači nogometaši. Prvi polčas je bil povsem nezanimiv. Gostitelji so poskušali predvsem s streli od daleč, a jih je vse po vrsti uspešno ukrotil gostujoči vratar Tomaž Murko . V drugem polčasu pa so izbranci Slaviše Stojanovića povišali ritem igre in se osredotočili na bolj napadalno igro. V 61. minuti pa se je celjska ofenziva obrestovala.  Carlos Alberto Chacana je sprožil strel z 18 metrov, Murko je žogo odbil, tokrat do Dario Biščana , ki mu s šestih metrov ni bilo težko zabiti prvega in edinega gola na tekmi.  V 78. minuti je zadnjo priložnost Drave izničil vratar Aleksander Šeliga , ki je uspešno obranil strel Siniše Andjelkovića .

V ne preveč kakovostnem primorskem derbiju so se zmage veselili Novogoričani . V prvem polčasu so bili za odtenek boljši Koprčani , ki so nekajkrat zapretili predvsem z razdalje, a bili neučinkoviti. Drugi polčas so precej podjetneje začeli štirikratni državni prvaki in se v 60. minuti veselili vodstva. Podajo Matije Škrabota z leve strani je ob daljši vratnici izkoristil Milan Osterc , ki je natančno meril v daljši kot nemočnega Ermin Hasića . Devet minut pozneje je bila tekma odločena. Koprčani so zaman zahtevali nedovoljeni položaj, tako da se je Etien Velikonja sam sprehodil pred Hasića in ga z natančnim strelom s 15 metrov tudi premagal.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.