Šport > Nogomet
24 ogledov

Interblockov NE prvi ligi

Verdenik bo zdaj službo iskal v drugem klubu, a je še brez ponudb. (Foto: Saša D Žurnal24 main
Drugouvrščeno moštvo druge slovenske nogometne lige, ljubljanski Interblock, se je odpovedalo nastopu med najboljšimi slovenskim klubi v prihodnji sezoni.
Predsednik kluba Joc Pečečnik novice še ni potrdil, saj je zaradi službenih obveznosti trenutno nedosegljiv.

Vodstvo Interblocka je sporočilo, da v prihodnji sezoni ne bodo igrali v prvi slovenski ligi. Hkrati Zdenko Verdenik ni več trener Interblocka.

"Drži, da nisem več trener Interblocka," je za zurnal24.si po telefonu potrdil Verdenik in dodal, da je za odločitev, da se moštvo ne seli med prvoligaše, izvedel danes, to pa je tudi vzrok za odpoved nadaljnjega sodelovanja.

"To, da ne bomo zaigrali v prvi ligi, je zame in za nogometaše veliko razočaranje. Vzrok je finančne narave. V takih pogojih ne mislim več delati naprej. Z igralci še nisem govoril, zagotovo pa ta odločitev pomeni le eno. Prodaja večine igralskega kadra," pojasnjuje nekdanji slovenski selektor, ki dodaja, da bo moštvo verjetno ostalo v drugi ligi, vendar pa bo zelo pomlajeno. To pa pomeni ogromno garanja in dela z mladinci, da se vzgoji kader za prvo ligo in se ga nato po mnenju Verdenika spet proda.

Prvo nogometno ligo sestavlja deset moštev, trenutno pa ima licenco za igranje v prvi ligi le osem moštev. Brez licence je ostal kranjski Triglav, ki se seli v drugo ligo, iz prve lige pa je nazadovalo tudi ajdovsko Primorje. Prvak druge slovenske nogometne lige Aluminij za licenco še ni zaprosil, vendar ima za to še čas do 2. junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.