Šport > Nogomet
43 ogledov

Ipša je že bil v stikih z NZS

Kristijan Ipša (drugi z desne) si želi zaigrati za Slovenijo. (Foto: Pixsell) Žurnal24 main
Bivši član mlajših hrvaških nogometnih selekcij in nekdanji varovanec Bojana Prašnikarja pri Cottbusu Kristijan Ipša se je ponudil, da bi prevzel slovensko državljanstvo in zaigral za slovensko reprezentanco.
NE SPREGLEJTE
V petek zjutraj si boste na naši in vaši spletni strani zurnal24.si lahko prebrali intervju z Ipšo.

Nekdanji nogometaš varaždinskega Varteksa in nemškega kluba Energie iz Cottbusa, zdaj pa član danskega Midtjyllanda, 24-letni Kristijan Ipša, je v pogovoru za spletno stran transfermarkt.de izrazil željo, da bi prevzel slovensko državljanstvo in zaigral za slovensko reprezentanco.

Seveda smo novico nemudoma preverili pri Ipši, ki je v pogovoru za zurnal24.si potrdil, da res razmišlja o nastopanju za Slovenijo. "Moja babica po mamini strani je Slovenka, doma je iz Gabrovke pri Litiji. Z mamo in očetom sem bil v otroštvu mnogokrat tam. Pred nekaj leti sem vložil zahtevo za slovensko državljanstvo. Zdaj sem videl, da najbrž ne bom igral za hrvaško reprezentanco. Poleti sem bil v stikih z ljudmi iz Nogometne zveze Slovenije. Zdaj smo si vzeli nekaj časa za razmislek, nič konkretnega se še nismo odločili. Bomo videli, kako bo," je povedal Ipša, ki redno spremlja igre varovancev Matjaža Keka: "Seveda sam spremljal. Gre za zelo močno reprezentanco s polno dobrih igralcev. Gre za dobro celoto, kar so pokazali tudi na svetovnem prvenstvu. Zelo cenim to reprezentanco. Poznam tudi večino igralcev, spremljam njihove igre."

Moja babica po mamini strani je Slovenka, doma je iz Gabrovke pri Litiji. Z mamo in očetom sem bil v otroštvu mnogokrat tam. Pred nekaj leti sem vložil zahtevo za slovensko državljanstvo.
Kristijan Ipša

Slovensko državljanstvo bi mu v karieri pomagalo
Nekdanji član mlajših hrvaških reprezentančnih selekcij, ki je v Cottbusu igral pod vodstvom slovenskega trenerja Bojana Prašnikarja, naj bi imel v rokah ponudbo angleškega West Hama, a mu je prestop propadel, ker za hrvaško reprezentanco A še ni igral, prihaja pa iz države, ki ni članica Evropske unije. "Slovensko državljanstvo bi mi v karieri gotovo pomagalo. To ni nikakor načrt, ampak samo ideja. Vsekakor pa upam, da bom v naslednjih nekaj mesecih dobil slovensko državljanstvo, s čimer se bi tudi odprla vrata, da nastopim za slovensko reprezentanco," je dejal Ipša za nemško spletno stran.

Kapetan Hrvaške do 21. leta starosti

Ipša je profesionalno kariero začel leta 2004 pri Varteksu, kjer je ostal do leta 2007 ter v tem času zbral 63 nastopov in šest zadetkov. Od leta 2007 do 2008 je bil član Cottbusa, zbral je štiri nastope. Od leta 2008 naprej pa je nekdanji kapetan mlade hrvaške izbrane vrste član danskega Midtjyllanda. Trenutno je pri enem zadetku na 52 nastopih. Bil je član mlade hrvaške reprezentance (8 nastopov), nastopal pa je tudi za reprezentanci naših južnih sosedov do 17. in 19. leta starosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.