Šport > Nogomet
18 ogledov

Irureta: "Barça mora zabiti gol v pol ure"

Irureta Milan Deportivo Liga prvakov EPA
Barcelona na nocoj proti AC Milanu (ob 20.45) v Ligi prvakov po porazu z 0:2 na prvi tekmi potrebuje epski povratek. Španski mediji so zato stopili v stik z nekdanjim trenerjem Deportiva La Coruñe, Javierjem Irureto, ki je s svojo bivšo ekipo v sezoni 2003/04 proti Milanu nadoknadil rezultat 1:4. Irureta pravi, da mora gol pasti v prve pol ure.

Če kdo ve, kako se vrniti v izločilnih bojih proti AC Milanu, piše španski dnevnik MARCA, je to Javier "Jabo" Irureta. Baskovski trener se je vpisal v zgodovino Lige prvakov, potem ko se je njegov Deportivo La Coruña v sezoni 2003/04 vrnil po zaostanku z 1:4 s prve tekme.

"Tega se spominjam kot posebnega večera. Vedeli smo, da imamo s podporo naših ljudi možnost napredovati, " je za spletno stran MARCE dejal Irureta. "Imeli smo zelo slab rezultat s prve tekme, čeprav menim, da ni bil pravičen. Nismo si zaslužili takšne 'kazni' na San Siru. Glede na igro, ki smo jo prikazali, smo dobili preveč visok rezultat. Milan je imel izjemno ekipo s Kakájem, (Andrejem) Ševčenkom, (Alessandrom) Nesto in društvom. V tistih dneh je bila v našem mestu posebna atmosfera."

Irureta je zatrdil, da kljub temu, da so jih odpisali prav vsi, saj takšnega zaostanka do tedaj ni uspelo nadoknaditi še nobenemu moštvu, niti za sekundo ni izgubil upanja. Ključna je bila po njegovem mnenju psihološka priprava pred tekmo.

Visoka samozavest in želja po revanši

"Želel sem, da bi vsi nogometaši verjeli, da so zmožni izločiti Milan. Uspelo nam je ustvariti vzdušje visoke samozavesti, ki je, skupaj z željo po revanši zaradi nepravičnega rezultata na prvi tekmi, na koncu odločilo. Morali smo zabiti gol v prvih minutah," je dejal Irureta. In res je bilo tako - Walter Pandiani in Juan Carlos Valerón sta v prvih 35 minutah dvakrat premagala Dido.

"Na prvi tekmi (proti Barceloni, op. a.) je Milan pokazal, da zna zelo dobro igrati kot celota. Lahko držijo impresiven nivo presinga in izkoristijo svoje priložnosti. Prepričan sem, da se bodo postavili zadaj, v najbolj prepoznavnem stilu 'catenaccia', tako da jim bo zares težko zabiti gol. Ta ekipa je drugačna od tiste, s katero smo se pomerili mi, ampak italijanska duša je enaka," nadaljuje Irureta.

"Z golom v prvih 20 ali 30 minutah bi Milan zelo težko zdržal do konca tekme. Camp Nou je stadion, ki te prevzame, ekipa (Jordija) Roure pa lahko računa na podporo svojih ljudi. Menim, da lahko zdržijo pritisk. Jasno pa je, da bo tisti, ki bo želel priti v četrtfinale, moral hitro zadeti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.