Šport > Nogomet
12 ogledov

Iščejo načine, kako ustaviti trend

Carlos Tevez EPA
Kitajska nogometna zveza je pred poletnim prestopnim rokom sprejela ukrepe, ki naj bi zajezili brezglavo trošenje denarja za prihode tujih igralcev.

Kolikor denarja bo klub porabil za nakup tujega igralca, enako vsoto bo moral investirati v sklad za razvoj mladih kitajskih nogometašev.

Ob tem je kitajska zveza sprejela tudi pravilo, da bo moral imeti vsak klub v naslednji sezoni na igrišču isto število tujih igralcev in domačih predstavnikov do 23 let.

Ukrepi naj bi klube odvrnili od dragih nakupov več ali manj odsluženih zvezdnikov, ki za bogate lastnike kitajskih klubov pomenijo zgolj hitro pot do boljših športnih rezultatov.

Kitajska je v letošnjem zimskem prestopnem roku zapravila kar 388 milijonov evrov za prihode tujih nogometašev, s nakupoma Ezequiela Lavezzija in Carlosa Téveza pa je petkrat v dvanajstih mesecih podrla vse azijske rekorde po višini prestopov.

Na obzorju je sicer nov astronomski prestop. Po poročanju medijev se Tianjin Quanjian zanima za usluge napadalca Chelseaja Diega Coste, zanj pa je pripravljen odšteti 60 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.