Šport > Nogomet
26 ogledov

Isco že prinesel prve tri točke

lionel messi neymar
1/20
EPA
Ta konec tedna so prvič v tej sezoni na delu španski prvoligaši. Barcelona je povsem napolnila mrežo Levanteja (7:0). Real Madrid je z golom Isca v zadnjih minutah premagal Betis (2:1).

Prvakinja Barcelona je pod vodstvom Gerarda Martina misijo obrambe naslova začela na domačem Camp Nouu proti Levanteju in nalogo opravila z odliko. Fantje iz Valencie so v katalonski prestolnici dobili kar sedem zadetkov.

Trener Barçe je dejal, da je pri sestavi enajsterice upošteval tudi potovanja, ki so jih reprezentanti morali opraviti med tednom, ko so nastopali na prijateljskih tekmah, poroča Marca. Tako sta se na klopi znašla tudi Andrés Iniesta in Jordi Alba, ki sta v sredo nastopala v Ekvadorju. Ob tem je treba upoštevati še dejstvo, da bo Barcelona že čez tri dni igrala prvo tekmo španskega superpokala na stadionu Vicente Calderón proti madridskemu Atléticu. Na klopi je bil tudi Neymar, ki po besedah Martina še ni dovolj dobro pripravljen za celotno tekmo.

Fantastičen polčas Blaugrane

Domača Barcelona je hitro strla začetni odpor Levanteja in zabila na svoj značilen način. Hitro in kombinatorno akcijo Pedra in Xavija je izkoristil Cesc Fàbregas z vtekanjem pred vrata, nato pa je še pravočasno oddal do Alexisa Sáncheza, ki je potisnil žogo v prazno mrežo. V 12. minuti je bilo že 2:0. Leo Messi je podal do Pedra na levi strani kazenskega prostora, španski reprezentant pa je okroglo usnje nemudoma vrnil pred gol, kjer je Argentinec še v drugo premagal Keylorja Navasa.

Barça se ni ustavila in je hitro še dodatno napolnila mrežo gostov. V 23. minuti je Messi ukradel žogo na robu kazenskega prostora, nato pa je stekla kombinacija s Fàbregasom in Danijem Alvesom, slednji pa je izigrani obrambi zadal usodni udarec. Tri minute kasneje je Messi z lepo globinsko podajo našel Pedra, mož s Kanarskih otokov pa je še četrtič ugnal kostariškega vratarja v golu Levanteja. Katalonci so iz petih strelov dosegli štiri gole.

Nato so domači še naprej ogrožali gol ekipe iz Valencie. V 42. minuti je Barcelona dobila enajstmetrovko, potem ko je Pedro López brez potrebe podrl Adriana, zanesljiv izvajalec pa je bil Messi, ki je tako zaključil "petardo". A to še ni bilo vse v prvem delu. V 45. minuti je Fàbregas z lepo podajo našel Xavija, ki je iz bližine žogo preusmeril mimo Navasa in povišal na neverjetnih 6:0, kar je bil tudi izid polčasa.

Navas reševal pred večjo katastrofo

V drugem polčasu je dve priložnosti zapravil še Messi, do nevarnega poizkusa je prišel tudi Gerard Piqué, še naprej je bil razigran Fàbregas, Navas pa je bil kljub že šestim prejetim zadetkom najboljši posameznik moštva s stadiona Ciudad de Valencia. Na sredini drugega polčasa je namesto Sáncheza vstopil Neymar, ki ga je Camp Nou toplo pozdravil. Slabih deset minut zatem je šel iz igre še Messi.

Toda zadetkov še ni bilo konec. V 73. minuti so gostje zmedeno izvedli prosti strel pred svojimi vrati, po odvzeti žogi pa je Fàbregas vpisal še eno asistenco, strelec je bil tokrat še v drugo
Pedro, ki mu ni bilo težko zadeti. S sedmimi goli so se gostitelji zadovoljili in do konca srečanja sta obe ekipi le še čakali na zadnji žvižg. Blaugrana je tako idealno začela novo prvenstveno sezono.

Cristiano Ronaldo Real Madrid Betis La Liga | Avtor: EPA EPA
Iker ostal na klopi

Španski podprvak Real Madrid je sezono, tako kot Katalonci, začel na svoji zelenici, v goste je prišel Real Betis. Moštvo iz Seville je med prestopnim rokom doživelo veliko sprememb, trener Pepe Mel bo najbrž polno formo svoje ekipe dosegel šele po nekaj tekmah. Lani so zeleno-beli na svojem stadionu premagali Madridčane (1:0), na Bernabéu pa so izgubili.

Na drugi strani se je Carlo Ancelotti v lov na naslov španskega prvaka podal brez poškodovanega Raphaëla Varana, v zadnji vrsti so bile preverjene moči. Na levem boku je začel Marcelo, v sredini pa Pepe in Sergio Ramos. V bolj centralni vlogi v vezni liniji je bil Luka Modrić, medtem ko je Cristiano Ronaldo igral malce za najbolj izpostavljenim napadalcem - Karimom Benzemajem. Diego López je v vratih dobil prednost pred Ikerjem Casillasom.

Razgiban prvi del v Madridu

Srečanje v Madridu se je začelo z odprto igro na obeh straneh. Že po treh minutah je tesen prepovedan položaj preprečil vodstvo domačega Reala po akciji Marcela in Cristiana Ronalda. V 5. minuti je ob Ramosu do strela z glavo prišel Joan Verdú, López pa se je izkazal z lepo obrambo. Zato pa je bil vratar Madrida nemočen v 14. minuti, ko je izjemen prodor uprizoril Cedric, ki je prišel v kazenski prostor, nato pa našel Jorgeja Molino, ki je iz bližine zadel za minimalno vodstvo gostov. Le nekaj trenutkov kasneje je Cedric še enkrat premešal obrambo Los Blancos, našel Verdúja, ki pa je z desetih metrov zgrešil.

Po tej priložnosti je Real stopil na plin in začel vršiti pritisk proti vratom Stephana Andersena, poskusa Marcela in Ronalda sta zletela malo mimo vat. Trud se je možem v belem obrestoval v 26. minuti, ko je po daljši akciji Isco našel Benzemaja, slednji pa je z leve strani matiral danskega vratarja v gostujočih vratih. Nato se je v napadalnem smislu spet prebudil Betis in po kotu v 36. minuti je Nosa z glavo zadel prečko. Do konca prvega dela smo videli še en razveljavljen gol Benzemaja in novo priložnost Verdúja, ki jo je zaustavil López. V prvem polčasu je ekipa iz Seville izvajala kar sedem kotov, Madrid pa nobenega.

Isco že takoj zablestel

Tudi drugi polčas se je začel eksplozivno in Ronaldo je že po nekaj minutah odbito žogo na robu kazenskega prostora poslal v prečko. Nato je po predložku Marcela, ki je bil stalna grožnja za andaluzijsko obrambo, še eno priložnost zapravil Benzema. Po globinski žogi Mesuta Özila je Andersen ubranil še en udarec Ronalda, domačini pa so po domnevni igri z roko Nacha zahtevali tudi najstrožjo kazen.

Pritisk na gol gostov je pomenil seveda tudi več prostora za protinapade, toda mreža Madridčanov se ni več zatresla. Zato pa se je treslo na drugi strani, ko je po novem nevarnem predložku Marcela z leve v 86. minuti najvišje skočil Isco in z glavo prinesel prvi komplet točk za Real v letošnji sezoni La Lige.

Špansko prvenstvo, 1. kolo:

Real Sociedad : Getafe 2:0 (1:0)
Vela (42), Seferović (70)

Valladolid : Athletic Bilbao 1:2 (1:1)
Ebert (31); Susaeta (28), Muniain (50)

Valencia : Málaga 1:0 (0:0)
Costa (64)

Barcelona : Levante 7:0 (6:0)
Sánchez (3), Messi (12, 42/11m), Alves (23), Pedro (26, 73), Xavi (45)

Osasuna : Granada 1:2 (0:2)
Puńal (57); El Arabi (38), Yebda (45)

Real Madrid : Real Betis 2:1 (1:1)
Benzema (26), Isco (86); Jorge Molina (14)

ob 23.00:
Sevilla - Atlético Madrid

Ponedeljek ob 20.00:
Rayo Vallecano - Elche

ob 22.00:
Almeria - Villarreal
Celta de Vigo - Espanyol

Komentarjev 1
  • stooo 23:05 18.avgust 2013.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Odlicna zastonj on-line igra, kjer se lahko preizkusis kot manager v hokeju,nogometu in rokometu. Kasneje bo mozno igrati tudi kosarko, F1, odbojko,...V igri imas enake moznosti zmagovanja kot igralci, ki vlagajo denar. Kar je prava redkost.