Šport > Nogomet
29 ogledov

Italija: "Maribor hoče 1,5 milijona za Berića"

Berić Maribor Maccabi Reuters
Italijanski spletni portal Tuttomercatoweb.com v torek ekskluzivno poroča, da bi se mladi slovenski reprezentant in napadalec Maribora Robert Berić lahko kmalu preselil na Apeninski polotok. Destinacija: Chievo (Serie A) ali Grosseto (Serie B). "Za ta denar težko," je namige za Žurnal24 komentiral njegov zastopnik Amir Ružnić.

"Slovenski napadalec Maribora Robert Berić (20) bi lahko imel bližnjo prihodnost v Italiji," v ekskluzivni novici pišejo na italijanskem portalu Tuttomercatoweb.com. "Po tem, kar je ekskluzivno izvedela naša redakcija, naj bi poleg Chieva Verone igralca spremljal tudi Grosseto (ki se je pred časom potegoval za Aljaža Struno). Prvotne zahteve Maribora znašajo 1,5 milijona evrov, posel pa bi bil lahko sklenjen za milijon," še dodajajo.

"Berić je gotovo igralec, ki je zanimiv za marsikoga. Koliko zahteva Maribor, ne vem, niti se v to ne mislim vtikati, v tem trenutku, v času finančne krize, pa bo fant za tak denar težko šel kamorkoli," je govorice za Žurnal24 pokomentiral Berićev agent Amir Ružnić. "To je to, kar lahko rečem. V nekih drugih časih bi bilo to dosti lažje, ampak v tem trenutku bo pod temi pogoji to zelo težko, sicer pa ne morem govoriti v imenu Maribora. Ne vem niti kaj niti koliko denarja hočejo. Vem za svojega igralca, delam zanj in lahko povem, da je fant gotovo zanimiv za veliko klubov v tujini."

Berić je na 18 tekmah v slovenski ligi letos zabil tri zadetke za Maribor, pogodbo z vijoličastimi pa ima podpisano do maja 2014. Čeprav za njim ni ravno blesteča sezona 2011/12, ima Krčan na Apeninskem polotoku, kot kaže, še naprej veliko oboževalcev. "Realna cena je tolikšna, kot ponuja tržišče," je dodal Ružnić. "Če je klub pripravljen dati toliko, potem je to realna cena. To je zelo relativno vprašanje. Vanj verjamem maksimalno. Fant ima izjemen potencial in samo vprašanje časa je, kdaj bo prišlo na površje. Jaz lahko rečem, da stoodstotno verjamem, da bo fant naredil blestečo kariero, čeprav za seboj nima blesteče sezone."

Aktualna Struna in Bačinović

Telefon letečega slovenskega agenta je v torek zvonil praktično vsako sekundo. "Masaker!" je svoj torkov delavnik opisal Ružnić, ki seveda tako kot ostali zastopniki po svetu med januarskim prestopnim rokom dela s 101 odstotkom zmožnosti, v zadnjih dneh pa je največ časa namenil Andražu Struni (Luka Koper) in Arminu Bačinoviću (Palermo). Medtem ko naj bi bilo za prestop Strune v Grosseto vse dogovorjeno, se za Bačinovića zanimata italijanski in angleški prvoligaš.

"Upam, da bo glede obeh več znanega do petka. Nekaj se dogaja, pri Struni smo že dosti daleč, pri Arminu pa se tudi nekaj dogaja. Ne morem povedati več, en italijanski in angleški klub sta v igri, oba prvoligaša. To se v tem trenutku dogaja, čeprav finančna situacija tudi v Italiji v tem trenutku ni rožnata," je še dodal Ružnić.

Ružnić je za Žurnal24 pred kratkim orisal situacijo Armina Bačinovića, ki ni zadovoljen s statusom pri Palermu. Ob koncu sezone je bil Berić v kombinacijah tudi za odhod na Sicilijo, kjer pa so ga rožnati želeli le v solastništvu s kakšnim klubom iz Serie B.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.