Šport > Nogomet
31 ogledov

Italija pomagala Sloveniji v četrfinale

Slovenska futsal reprezentanca futsal.si
Na zadnji tekmi skupine C evropskega prvenstva v nogometu je Italija premagala Azerbajdžan s 7:0, kar je v četrfinale poslalo tudi Slovenijo.

S tekmo med Italijo in Azerbajdžanom se je zaključil skupinski del evropskega prvenstva v skupini C. Pred tekmo so vse tri ekipe še bile v boju za četrtfinale, najbolj na trnih pa so izid tekme pričakovali slovenski reprezentanti, ki na razplet niso mogli vplivati. Izšlo se je odlično tako za njih kto za Italijane, ki so na koncu slavili s kar 7:0,

Visoka zmaga je Italijo uvrstila na prvo mesto v skupini, Sloveniji pa pomagala do drugega mesta, ki še vodi med osem najboljših. Kislih obrazov so bili po tekmi nogometaši Azerbajdžana, ki se po zgolj dveh odigranih tekmah odpravljajo iz belgijskega Antwerpna.

"Kaj naj rečem? Srečen in ponosen sem na to, da smo se uvrstili med osem najboljših v Evropi! Ta grenak okus po izgubljeni točki proti Azerbajdžanu bo splahnel. Dokazali smo, da lahko igramo proti Italiji, v igri 4 na 4 pa smo boljši tudi od Azerbajdžana. Zasluženo smo med osem najboljših," je po današnji odločilni tekmi slovenske skupine dejal selektor reprezentance Andrej Dobovičnik.

Slovenija se bo v torek zvečer pomerila s prvaki skupine D in branilci naslova Španci, ki so danes pričakovano z 8:1 (2:0) ugnali Čehe. Drugi četrtfinalni pari so še Ukrajina - Portugalska, Rusija - Romunija ter Italija - Hrvaška.

Evropsko prvenstvo v futsalu, skupina C:

Itaija : Azerbajdžan 7:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.