Šport > Nogomet
807 ogledov

Italijanska policija preiskuje tudi prestop Ronalda

agnelli Epa Andrea Agnelli je po besedah Aleksandra Čeferin velik lažnivec.
Italijanska finančna policija je preiskala pisarne italijanskega nogometnega prvoligaša Juventus Torino.

Pristojni preiskujejo lažne prijave in izdajanje računov za neobstoječe posle, sporočilo torinskega tožilstva povzema italijanska tiskovna agencija Ansa.

Finančni policisti so v petek v pisarnah v Torinu in Milanu iskali dokumente, ki se nanašajo na bilance kluba od leta 2019 naprej in za nakupe igralcev. Vodstvo Juventusa dogajanja ni želelo komentirati.

Tarča preiskave so vodstvo stare dame in menedžerji v športnem in finančnem sektorju. Preiskovalci med drugim preučujejo različne prestope nogometašev in storitve svetovalcev, ki so sodelovali pri posredovanju. Sodstvo je o preiskavah poročalo italijanskemu borznemu nadzornemu organu in pristojnim organom italijanske nogometne zveze (FIGC).

Prve korake v preiskavi "Prizma" so sicer začeli že maja letos.

Po poročanju italijanskih medijev je v preiskavi šest vodilnih italijanskega nogometnega velikana, tudi predsednik Andrea Agnelli, podpredsednik in nekdanji igralec, Čeh Pavel Nedved, ter nekdanji športni direktor Fabio Paratici, ki je sedaj v angleškem Tottenhamu.

cristiano ronaldo | Avtor: Epa Epa
Tiskovna agencija Ansa dodaja, da so se v preiskavi lotili tudi dokumentov, povezanih s prestopom zvezdnika Cristiana Ronalda. Portugalec je v Juve prišel poleti 2018 in se v Manchester United preselil avgusta letos.

Že prejšnji mesec pa je FIGC prav tako sprožila svojo preiskavo zaradi serije sumljivih prestopov, največ naj bi bilo pod lupo tistih, ki jih je opravil Juventus, še navaja Ansa. Preiskujejo sume, da naj bi vrednost nekaterih igralcev neupravičeno zmanjšali, da bi si tako popravili bilančno stanje na računih.

Juventus je bil med letoma 2004 in 2007 eden izmed klubov, ki so bili del preiskave v škandalu "Calciopoli" zaradi dogovarjanja rezultatov tekem.

Juventus je FIGC kazensko premestila na dno lestvice in je moral zato drugi najstarejši še delujoči italijanski klub prvič v drugo ligo, serie B. Odvzelo smo mu tudi naslov za leto 2005, naslov v letu 2006 pa je po končanem procesu pripadel Interju iz Milana.

V aferi so sodelovali tudi Lazio, Fiorentina in AC Milan, ki pa so vsi obdržali prvoligaški status.

Komentarjev 1
  • Thomas_Brown 15:04 27.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦