Šport > Nogomet
2582 ogledov

Italijanski mediji prepričani: Iličić pred vrati evropskega velikana

Josip Iličić Reševalni pas/Twitter
Josip Iličić se je znašel na naslovnici Tuttosporta, pri katerem so prepričani, da je Iličić praktično že novi nogometaš italijanskega velikana.

"Josip Iličić v Milanu, Ibra čaka nate. Atalanta se nagiba k Pobegi," se je glasil naslov na naslovnici slovitega italijanskega časnika Tuttosport, kateri se je razpisal o praktično že zagotovljenem prestopu Slovenca v vrste slovitega Milana.

Slednji naj bi zamenjal zvezdnika Hakana Calhanogluja, ki je pred nekaj dnevi prestopil v vrste mestnega rivala Interja, Milan pa naj bi tako iskal novega nogometnega čarovnika. Omenjalo se je sicer kar nekaj imen, najpogosteje pa prav Iličića.

Po pisanju Tuttosporta naj bi Rossoneri cenili Iličića zaradi njegove izjemne nogometne tehnike in kvalitete, obenem pa bi v njem dobili nogometaša, kateremu se ne bi bilo treba sprva še prilagajati na italijanski nogomet.

Paolo Maldini in Ricky Massara, ki dogovarjata Slovenčev prihod, naj bi imela pomisleke zgolj zaradi njegove starosti, saj pri 33 letih ni več najmlajši, ter njegovih težav s fizično pripravljenostjo in poškodbami iz zadnjih sezon. Prav tako ju nekoliko skrbi, da v zadnjem času ni veliko igral.

Obenem naj bi Atalanta za Iličiča zahtevala odškodnino okoli 8 milijonov evrov, kar pri Milanu niso pripravljeni dati za nogometaša vprašljive fizične pripravljenosti. Ponujali naj bi znesek do 5 milijonov evrov. Iličić, kateremu poteče pogodba šele leta 2023, je sicer v drugi polovici sezone popolnoma izpadel iz načrtov Atalantinega stratega Gian Piero Gasperinija, ki je Slovenca večino časa držal na klopi.

Iličić je sicer za klub iz Bergama na 149 tekmah zbral 56 zadetkov in 39 asistenc, vse bolj očitno pa je, da je njegova avantura pri Atalanti končana.

Kot rešitev težav pa se po pisanju Tuttosporta ponuja Tommaso Pobega. Atalanta naj bi se namreč zanimala za mladega nogometaša Milana, ki za Rossonere sploh še ni zbral uradnega nastopa, zadnje tri sezone pa je preživel na posojah.

Izkazal se je prav tekom zadnje, ko je odlično nastopal v Seri A za Spezio, s čimer naj bi si po mnenju Milana dvignil ceno na 12 milijonov evrov, kolikor zahtevajo zanj.

Iz Atalante naj bi tako že sporočili Milanu, da si želijo Pobego, tako da bi se prav lahko zgodilo, da nogometaša preprosto zamenjata ekipi, brez kakšnih posebnih dodatnih odškodnin.

Vse skupaj je še zelo daleč od česa uradnega, a pri Tuttosportu so očitno precej prepričani, če so si upali članek o Iličićevim prestopu dati na naslovnico. Ali pa bo Slovenec resnično okrepil 7-kratne zmagovalce Lige prvakov in 18-kratne državne prvake, pa bo več znano v prihodnjih dneh.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.