Šport > Nogomet
103 ogledov

Italijanski nauki

Tine Zupan (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Pred popravcem se moraš kaj naučiti, drugače pač pogrneš, meni Tine Zupan pred nocojšnjo tekmo slovenske nogometne reprezentance s Severno Irsko v Belfastu.

Če je tekma v Belfastu popravni izpit za srečanje z Italijo, kot je bilo slišati iz ust mnogih akterjev v naši reprezentanci, potem je nujno, da srečanje z Italijani tretiramo kot primer, kako se ne smemo vesti. Pa ne zato, ker bi bil poraz proti njim na domačem igrišču kakšno apokaliptično znamenje ali športna katastrofa. To ne. Je pa jasno, da bi morala Slovenija delovati bolj fleksibilno in si tako dati več možnosti za uspeh.

Selektor je priznal, da je bila odločilna prevlada gostov na sredini, a se kljub temu ni odločil, da bi žrtvoval enega izmed dveh povsem neizkoriščenih napadalcev in na igrišče poslal dodatnega vezista. S tem, da trmasto vztrajamo s svojo preverjeno formacijo, izpademo premalo pripravljeni na odziv, ko je ta potreben. Podobno je z začetno enajsterico. Zdi se, da jo premnogokrat narekuje do potankosti izdelana hierarhija v moštvu. To pa ni zdravo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.