Šport > Nogomet
21 ogledov

Italijanski nogometaši ne bodo stavkali

(Foto: null) Žurnal24 main
Italijanski nogometaši vendarle ne bodo bojkotirali petega kola Serie A, potem ko so predstavniki nogometašev in predstavniki lige dosegli napredek v svojih pogovorih.

Sindikat italijanskih nogometnih igralcev je odpovedal bojkot tekem petega kola elitne italijanske lige, ki so ga zaradi nestrinjanja z načrti klubov, da uvedejo nov pravilnik za prestope nogometašev, napovedali pred časom. Kot je povedal predsednik sindikata Sergio Campana, je preklic posledica napredka pogovorov s predstavniki lige.

Z novim pravilnikom klubi izražajo željo, da bi imeli pravico takojšnje prekinitve pogodbe v primeru, če bi igralec zavrnil prestop v kakšno drugo sredino.

Bistvo novega pravilnika je, da igralci ne bi več mogli zavrniti prestopa v drugo sredino, če bi plača pri prestopu ostala enaka in če bi jih klub poslal v sredino podobnega kakovostnega ranga. Če se nogometaš s tem ne bi strinjal, bi ga klub lahko takoj odpustil, nogometaš pa bi prejel le polovico s pogodbo določenega plačila.

Do sprememb je prišlo predvsem po letošnjem poletju, saj nekateri klubi niso mogli najti novih sredin za svoje nogometaše, ker so ti zavračali prestop. Nogometaš Juventusa Fabio Grosso denimo ni želel prestopiti k Milanu, čeprav sta se kluba dogovorila za prestop, obveznosti in pravice iz pogodbe bi za nogometaša ostale enake, pa tudi v športnem smislu se zanj ne bi nič bistvenega spremenilo. Zaradi takšnih primerov so si klubi zaželeli spremembo pravil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.