Šport > Nogomet
2 ogledov

Italijansko opravičilo za žvižge

Daniele De Rossi in Frank Ribery Žurnal24 main
Predsednik italijanske nogometne zveze Giancarlo Abete je kolegom na francoski zvezi poslal pisno opravičilo za nešportno vedenje navijačev med sobotno kvalifikacijsko tekmo med Italijo in Francijo za EP 2008.

V Milanu so gledalci na stadionu San Siro izžvižgali francosko himno, žvižgi pa so bili tako glasni, da se orkestra, ki je igral, občasno sploh ni slišalo. Abete se je tudi osebno opravičil predsedniku francoske nogometne zveze Jean-Pierru Escalettesu. Tekma, ponovitev finala lanskega svetovnega prvenstva, se je končala brez zmagovalca in golov. Ravnanja svojih navijačev ni razumel niti trener domače ekipe Roberto Donadoni: "Res ni bilo prav lepo. Ne vidim nobenega razloga za takšno ravnanje."

Ena od možnih razlag za žvižgalni koncert je morda francoski selektor Raymond Domenech. Dvoboja zaradi kazni krovne evropske nogometne organizacije ni smel spremljati s klopi, temveč samo s tribun, vzrok za kazen pa so bili njegovi namigi, da je bila pred osmimi leti tekma med Francijo in Italijo v konkurenci do 21 let zrežirana na škodo Francije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.