Šport > Nogomet
4 ogledov

Italiji in Angliji teče voda v grlo

V sredo se nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2008. Italija, Anglija, Španija in Portugalska so v škripcih. Spodrsljaj bi bil lahko usoden.

Svetovne prvake iz Italije čaka naporno gostovanje v Ukrajini, in to brez kaznovanega Gennara Gatusa, ki si je vrata v Kijev zaprl na sobotnem obračunu s Francijo (0 : 0). Daniele De Rossi, Andrea Pirlo in Gianluca Zambrotta so vprašljivi. Zaradi poškodbe je iz ekipe spet izpadel Luca Toni. Namesto njega je selektor Roberto Donadoni vpoklical napadalca Juventusa Vincenza Iaquinto. Azzuri preprosto ne smejo izgubiti, medtem ko bo Francija na Parku Princev gostila Škotsko. Selektorja Raymonda Domenecha skrbi teren (Stade de France je zaseden zaradi SP v ragbiju). Lanskega oktobra so bili z 1 : 0 boljši Škoti. Francozi brez kaznovanega Thierryja Henryja imajo v skupini B 19 točk, Škoti 18, Italijani 17 in Ukrajinci 13.

Takole so se veselili Angleži, ko je Michael Owen zadel za končnih 3 : 0 proti Izraelu. © AFP

 
Anglija na Wembleyju pričakuje Rusijo . Poraz bi Otočanom precej otežil pot v Avstrijo in Švico prihodnje leto. Izbranci Guusa Hiddinka bodo precej težji tekmec, kot je bil v soboto Izrael (3 : 0). Steve McLaren prve enajsterice ne namerava spreminjati, spet pa bo pogrešal poškodovana Franka Lamparda in Owena Hargreavesa. Na srečo se je v reprezentanco uspešno vrnil napadalec Emile Heskey, po odsluženi kazni se vrača tudi Peter Crouch, kopica poškodovanih pa ostaja na zdravljenju. Hrvaška , vodilna v skupini E, bi z Andoro utegnila opraviti zgolj resnejši trening. Drugouvrščena Rusija (18) za Hrvaško (20) zaostaja za dve točki, pred Anglijo (17) ima točko prednosti.


Luis Aragones © AFP

 
Španija v Oviedu gosti Latvijo, ki je nazadnje z 1 : 0 ugnala Severno Irsko. Selektor Luis Aragones še vedno ne more pozabiti blede predstave in remija (1 : 1) proti Islandiji. Manjkal bo kaznovani Xabi Alonso. "Če mislimo, da lahko zmagujemo brez težav, se pošteno motimo. Izidi to dokazujejo," je povedal Aragones. Španski mediji poročajo, da je španski selektor besnel med polčasom srečanja v Reykjaviku. Tja v sredo potuje Severna Irska, medtem ko je vodilna reprezentanca skupine F Švedska prosta.

Portugalska v skupini A ni v najboljšem položaju. Na tretjem mestu potrebuje domačo zmago proti Srbiji in mora popraviti vtis s sobotnega obračuna z vodilno Poljsko (2 : 2). Slednja gostuje na Finskem. Čehi se bodo v skupini D srečali z Republiko Irsko in se z morebitnim uspehom še približali nastopu na evropskem prvenstvu. V skupini C bo derbi med vodilno Grčijo in Norveško, ki za evropskimi prvaki zaostaja za dve točki. Turčija na tretjem mestu razmišlja o tekmi z Madžarsko.

V slovenski skupini G bo drugouvrščena Nizozemska , konec tedna z 2 : 0 boljša od Bolgarije, obiskala Albanijo. Bolgarija si bo lahko na dvoboju z Luksemburgom popravila strelsko statistiko. Vodilni Romuni pa bodo tokrat počivali. Slovenijo v sredo ob 19.45 v Celju čaka pomembna tekma z Belorusijo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.