Šport > Nogomet
52 ogledov

Iz Borussie (D) v Domžale

Alen Ožbolt NZS
Mladi slovenski napadalec bo znova zaigral za domžalskega prvoligaša.

Dvajsetletni Alen Ožbolt se po letu in pol, ko je bil kot posojen igralec član druge ekipe Borussie iz Dortmunda, vrača v člansko nogometno ekipo Domžal. Po vrnitvi je z rumenimi podpisal tudi novo pogodbo in je postal je prvi igralec, ki ga z ekipo ob Kamniški Bistrici dogovor veže do leta 2021, so sporočili iz Domžal.

Meter in 79 centimetrov visoki napadalec je v dresu druge ekipe Borussie, kjer je bil soigralec Jonu Gorencu Stankoviću, ta zdaj uspešno brani barve angleškega Huddersfield Towna, zaigral na 29 tekmah in dosegel tri gole. Posoja pri nemškemu velikanu se je zaključila pol leta pred iztekom.

''Alen je zaključil epizodo v Nemčiji in domov se vsekakor vrača izkušenejši in boljši. Spoznal je zahteve na vrhunski ravni, kar bo pomagalo tako njemu kot tudi soigralcem. Od njega si lahko veliko obetamo, saj se je vrnil zelo motiviran," je o vrnitvi Žužemberčana za klubsko spletno stran povedal športni direktor Matej Oražem.

Ožbolt je član Nogometnega kluba Domžale že od svojega 14. leta. V mlajših kategorijah je osvojil naslove v vseh selekcijah, pomemben delež pa je dodal tudi k edini osvojitvi mladinskega pokala Slovenije v zgodovini kluba. V članski ekipi Domžal je debitiral v sezoni 2013/2014, ko je bil star vsega 17 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.