Šport > Nogomet
23 ogledov

Iz Cityja v kitajsko ligo

manuel pellegrini EPA
Trener Manuel Pellegrini imamo novega delodajalca.

Manuel Pellegrini je po koncu minule sezone moral zapustiti klop Manchester Cityja, saj so se bogati klubski veljaki odločili, da bo vodenje moštva prevzel Pep Guardiola. Pellegrini je City leta 2014 sicer popeljal do angleškega naslova.

Dvainšestdesetletni čilski strokovnjak se bo zdaj v kitajski ligi pridružil nekaterim trenerskim velikanom kot sta na primer nekdanja selektorja Anglije ter Brazilije in Portugalske Sven-Goran Eriksson in Luis Felipe Scolari.

Pellegrini bo sicer odslej vodil klub Hebei China Fortune, na voljo pa bo imel tudi nekaj preverjenih igralcev. Za klub iz skoraj trimilijonskega mesta Qinhuangdao, ki se nahaja v provinci Hebei, namreč igrajo argentinski zvezdnik Ezequiel Lavezzi, ki je na Kitajsko prišel iz Paris Saint Germaina, nekdanji član Arsenala in Rome Gervinho ter nekdaj zelo obetavni mladinec londonskega Chelseaja Gael Kakuta.

Do konca kitajskega prvenstva bo Hebei China Fortune odigral še sedem tekem, trenutno pa se nahaja na petem mestu prvenstvene lestvice.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.