Šport > Nogomet
14 ogledov

Iz Interja v Sevillo

Stevan Jovetić Inter Udinese EPA
Črnogorski nogometaš Stevan Jovetić, ki je v letošnji sezoni za Inter iz Milana v serii A igral le 69 minut, bo svojo kariero nadaljeval v španski primeri division. Do konca sezone bo kot posojen igralec nosil dres Seville.

Stevan Jovetić je v Inter prišel v lanski sezoni, pred tem je dve leti igral za Manchester City, kar pet sezon za Fiorentino, pred odhodom v Italijo pa je nosil dres beograjskega Partizana. V Interju, za katerega brani nekdanji slovenski reprezentant Samir Handanović, je na 30 tekmah dosegel šest golov, v letošnji sezoni pa ni dobil prave priložnosti.

Sevilla je trenutno na tretjem mestu prve španske lige. Pred njo sta s tekmo manj Real, ki ima 37 točk, tri manj ima Barcelona na drugem mestu, varovanci trenerja Jorgeja Sampaolija pa jih imamo 33.

13 milijonov za 19-letnika

Everton pa se je okrepil z 19-letnim napadalcem Ademolo Lookmanom. Za angleškega reprezentanta do 20 let, ki je nazadnje igral v tretji ligi pri Charltonu, je klub iz Liverpoola odštel 12,8 milijona evrov odškodnine.

Lookman je z novimi delodajalci podpisal štiriinpolletno pogodbo. Kot enega od razlogov, zakaj se je preselil k Evertonu, je mladi nogometaš navedel trenerja svojega novega kluba, Nizozemca Ronalda Koemana.

"Takoj ko sem slišal, da se zame zanima Everton, sem vedel, da bo to pravi klub zame. Everton ima izjemno zgodovino in dobrega trenerja. Privlačilo me je to, kar je naredil s Southamptonom in kako razvija mlade nogometaše," je pojasnil Lookman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.