Šport > Nogomet
3540 ogledov

Iz kluba potrdili, kriminalisti NPU potrkali na vrata Olimpije

Milan Mandarić Olimpija Ljubljana Profimedia
Pri Olimpiji so potrdili obisk kriminalistov, ki naj bi preiskovali posle nekdanjega predsednika kluba Milana Mandarića.

V torek je po nekaterih slovenskih medijih odjeknila novica, da naj bi se v obsežni preiskavi Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) med osumljenci zaradi pranja denarja in zlorabe položaja znašel tudi nekdanji predsednik nogometnega kluba Olimpija Milan Mandarić.

V sredo pa so iz kluba dejansko potrdili, da so včeraj prejeli obisk kriminalistov, ki naj bi po besedah Olimpije že drugič poizvedovali po domnevno sumljivih poslih nekdanjega predsednika kluba.

"Nacionalni preiskovalni urad skupaj s kriminalisti iz sektorjev kriminalistične policije z vseh policijskih uprav v Sloveniji izvaja večje število operativnih aktivnosti, med drugim tudi obsežno raziskavo zoper prejšnjega vodstva FC Olimpija zaradi suma kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. Kriminalisti so včeraj obiskali tudi prostore FC Olimpija in že drugič pregledovali poslovanje bivšega predsednika Milana Mandarića  ter njegove ekipe za leto 2019," so v klubu zapisali v uradni izjavi za javnost

"Klub si bo prizadeval k transparentnemu poslovanju še naprej, naša dolžnost pa je zaščititi ime kluba in vse, ki trenutno v njem delujejo," so še dodali.

Milan Mandarić Olimpija Ljubljana | Avtor: Profimedia Profimedia

Mandarić je sicer Olimpiji predsedoval med leti 2015 in 2021, klub pa je tekom njegovega vodenja dvakrat postal državni prvak in trikrat pokalni zmagovalec. A še bolj kot uspehi na igrišču so Mandarićevo obdobje zaznamovale številne afere, katerim očitno ni konec niti po njegovem odhodu.

Kot je včeraj poročal spletni portal N1, naj bi bil Mandarić eden izmed poslovnežev, ki so se znašli v središču preiskave kar 57 preiskovalcev in 155 kriminalistov, ki so širom celotne Slovenije izvedli kar 58 hišnih preiskav v povezavi s pranjem denarja in zlorabo položajev.

Mandarić se je v pogovoru za N1 odzval, da ga v času hišnih preiskav ni bilo v Sloveniji, obenem pa naj bi odločno zanikal, da je sodeloval pri pranju denarja.

Kaznivih dejanj je sicer osumljenih 36 oseb, eno fizično osebo naj bi že pridržali. Skupna protipravna premoženjska korist, ki je bila pridobljena s storitvijo omenjenih kaznivih dejanj, naj bi znašala več kot pet milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice