Šport > Nogomet
30 ogledov

Iz lastnega žepa ponudil 150.000 evrov

karim benzema EPA
Na dan prihajajo nasprotujoče si informacije o vlogi Karima Benzemaja, ki naj bi sodeloval pri izsiljevanju reprezentančnega kolega Mathieua Valbuene.

Napadalec Real Madrida se je zaradi domnevne vpletenosti v škandal, povezan z žgečkljivimi posnetki Mathieua Valbuene, znašel v primežu francoskih oblasti.

Benzema je pred dnevi stopil pred sodnika, kjer se je moral zagovarjati pred obtožbami, da se je na prošnjo dolgoletnega prijatelja v imenu treh neznancev dogovarjal za odškodnino, ki bi jo Valbuena moral plačati, da bi preprečil objavo vročega posnetka.

karim benzema | Avtor: EPA EPA
Francoski spletni portal Sport 1 je pridobil transkripcijo pogovora med Benzemajem in prijateljem, ki se dogovarjata, kako bosta nogometaša Lyona prepričala v plačilo, če želi, da se posnetek uniči.

''Ne verjamem, da Mathieu vse skupaj jemlje resno. Misli, da je šala,'' naj bi dejal francoski napadalec. ''Dal se mu svojo besedo, da kopija posnetka ne obstaja. Vprašal me je, če se vidijo njegove tetovaže. Povedal sem mu, da se vidi vse. Posnetek sem videl pred tednom dni, preden sem se pridružil francoski reprezentanci. Rekel sem mu, naj počne kar hoče. Če ne želi plačati, lahko nadaljuje s svojim življenjem, a jaz sem ga opozoril,'' nogometaša Reala še citira Sport 1.

''Povedal sem mu, da je to vse, kar lahko naredim, da je zdaj glavni moj prijatelj, saj je on tisti, ki pozna ljudi z njegovim posnetkom. 'Če želiš to popraviti, ti lahko pomagam. Dam ti številko in lahko se sestaneš z njim','' je po navedbah francoskega medija še izjavil Benzema.

Nogometaš in njegovi pravni zastopniki kakršnokoli vpletenost zanikajo. Benzema je bil v prvem pogovoru z mediji po izbruhu škandala precej kratek in jedrant. ''Dobro sem. Zakaj? Ker sem miren,'' je dejal 27-letnik.

Navedbe Sport 1 je negiral španski dnevnik Ok Diario, ki trdi, da Benzema nikoli ni vršil pritiska na svojega kolega, temveč ga je želel le posvariti pred nevarnostjo, ki preži nanj. Napadalec naj bi bil celo pripravljen seči v lasten žep in nepridipravom plačati 150.000 evrov, če bi s tem rešil reprezentančnega kolega.

Ok Diario se pri ugotavljanju odnosa med francoskima nogometašema opira na objave na družabnih omrežjih. Benzema je pred tedni objavil fotografijo, kjer pozira z Valbueno, kateri je pripisal: ''Obrekovanje je orožje nevoščljivih.''

Real Madrid je že javno izrekel podporo svojemu nogometašu, zaupajo mu tudi klubski soigralci. ''Karim je moj brat in z njim je vse v redu. V ekipi smo si zelo blizu,'' je povedal Jesé.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.