Šport > Nogomet
40 ogledov

"Iz NZS naredil NZS Simič, d. o. o."

Frajman (levo) je bil eden izmed največjih kritikov odstopljenega predsednika NZ Žurnal24 main
Zbiranje odmevov po odstopu Ivana Simiča z mesta predsednika Nogometne zveze Slovenije se nadaljuje. Tugomir Frajman je prepričan, da je bil Simičev odhod logičen.

Tugomir Frajman je pred letom in pol izgubil dvoboj z Ivanom Simičem za mesto predsednika Nogometne zveze Slovenije (NZS). Danes na Simičevo vodenje zveze gleda kritično. "Njegovo vodenje je bilo konfliktno. Iz nogometne zveze je naredil NZS Simič, d. o. o.," pravi Frajman.

Ne bo kandidiral
Dolgoletnega podpredsednika NZS pod Rudijem Zavrlom še en naskok na vrh zveze ne zanima. "Ne bom kandidiral. Novi predsednik bi moral biti po mojem mnenju povsem nevtralen. Ne nekdo iz trenutne oziroma prejšnje garniture, ampak neko novo ime," je prepričan Frajman, ki ga odstop Simiča ni presenetil. "Odhod je bil logičen. Nekdo je moral popustiti. Simič je bil tudi najbolj odgovoren za to, da je zadeva prišla tako daleč. Spor z igralci je bil namreč popolnoma nepotreben, saj je bil sistem nagrajevanja določen že v prejšnjem mandatu. Simič je z dodatnimi premijami v lastni režiji povzročil plaz, ki ga na koncu ni mogel več ustaviti," pove.

"Vodil je turbulentno"
Eden Simičevih glavnih kritikov med njegovim mandatom je bil tudi prvi človek Medobčinske nogometne zveze Ptuj Stanko Glažar, ki je na vprašanje, kakšno je bilo Simičevo vodenje NZS, odgovoril: "Turbulentno. Ne morem reči, da je bilo vse slabo. Nekatere zadeve glede pravnih aktov so urejene. Je pa z veliko ljudmi v nogometu prihajal do nesoglasij." Glažar sicer tako kot Frajman še nima svojega favorita za Simičevega naslednika.

Kdaj ga bo sploh dobil, še ni znano. Za zdaj bo NZS vodil prvi podpredsednik Stane Oražem. Skupščino, ki bo dala predsednika, razpiše izvršni odbor. Kdaj se bo ta sestal, bo znano naslednji teden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.