Šport > Nogomet
31 ogledov

Iz Tottenhama v Olimpijo

Nathan Oduwa NK Olimpija/SPS
Slovenski državni prvaki, nogometaši Olimpije, so v svoje vrste pripeljali Nathana Oduwo. Po dolgih pogajanjih, za katere se je že predvidevalo, da bodo padli v vodo, se sta se vodstvo ljubljanskega kluba in londonskega Tottenhama vendarle dogovorila za prestop.

Nathan Oduwa, bočni napadalec, član mlajših selekcij Anglije, zdaj pa reprezentant Nigerije do 23 let, je podpisal triletno pogodbo.

"K nam prihaja igralec z izjemnim slovesom, je nekdanji mladi reprezentant Anglije v selekcijah od sedemnajstega do dvajsetega leta. To je velik dan za naš klub. Postavljamo se namreč na veliki nogometni zemljevid, veseli nas, da smo atraktivni tudi za takšne nogometaše. Nathana odlikuje hitrost in tehnika, pri nas bo imel vso podporo, da v pravo smer razvije svoj velik potencial," je ob dogovoru povedal športni direktor Olimpije Ranko Stojić in obenem izpostavil veliko delo, ki ga je v pogovorih z Angležih opravil predsednik kluba Milan Mandarić.

"Naporno smo delali in zelo smo zadovoljni, da nam je uspel ta podvig. Tottenhamova šola je trenutno ena boljših na Otoku in z Oduwo smo v naše vrste res dobili kakovostnega nogometaša. S tem smo tudi zaključili s prihodi novih igralcev v klub v tem prestopnem roku," je napovedal Mandarić.

Oduwa je jesenski del sezone kot posojen igralec igral za tretjeligaša Peterborough, pred tem pa so ga Spurs na kaljenje poslali v Luton, škotski Rangers in Colchester United. Zadnji nastop je trenutni član reprezentance Nigerije do 23 let opravil pred dobrim tednom v Premierleague 2, kjer je na Anfieldu na tekmi proti Liverpoolu v drugi ekipi Tottenhama pustil izjemno dober vtis.

Novinec, ki bo na prvi domači tekmi spomladanskega dela proti Rudarju dopolnil enaindvajset let, se bo soigralcem v Turčiji priključil v sredo.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.