Šport > Nogomet
22 ogledov

Iz zakulisja tekme s Ferskimi otoki

"Hej, stari, baje bo danes polno!" - "A res?" Dalibor Stevanović in Zlatko Dedić Boštjan Tacol
Visoka zmaga in tri točke proti Ferskim otokom še zdaleč nista edini zanimivosti petkove tekme. V spodnjih vrsticah po kronološkem zaporedju poiščite nekaj najbolj zanimivih dogodkov iz Stožic.

S tekmo med Olimpijo Ljubljano in Mariborom smo začeli z rubriko "Iz zakulisja", kjer vam na zurnal24.si prinašamo zgodbe, ki ste jih iz domačega naslanjača ali na tribunah stožiškega stadiona morda spregledali. Vse to se je dogajalo na in okoli tekme Slovenije proti Ferskim otokom ...

Avtobus z reprezentanti ob 19. uri na stadionu
Kakšno minuto ali dve čez sedmo uro zvečer je reprezentančni avtobus, kjer naj bi se kovala marsikatera zmaga na poti do svetovnega prvenstva, prispel na stadion v Stožice.

Prva postava hitro v slačilnice, drugi na klop
Reprezentanti so skorajda direktno z avtobusa še v trenirkah prišli na zelenico stadiona in se zapletali v sproščene pogovore. Med prvimi je v slačilnico odšel Marko Šuler, kateremu so sledili Josip Iličić in ostali, medtem ko se je mnogo reprezentantov usedlo na klop za rezerve, kjer so kljub hladu vztrajali zelo dolgo. Morda tudi zato, ker jim je družbo delal vedno razpoloženi ekonom Igor Benčič - Čine.

Pridna vadba "zastavonoš"
So sestavni del vsake reprezentančne tekme, nihče pa nikoli ne pomisli, koliko dela in vaje je potrebno, da vse izpade brezhibno. Govorimo seveda o otrocih, ki pred obema ekipama na igrišče prinesejo obe državni zastavi, zastavo Evropske nogometne zveze in zastavo fair playa. Mladeniči so pod budnim nadzorom njihovih "učiteljev" vsaj petkrat izvedli celoten protokol, da je na koncu vse izpadlo tako, kot mora.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Tribune polne že 20 minut pred tekmo
Z razliko od klubskih tekem, denimo zadnje med Olimpijo in Mariborom, so bile tribune ljubljanskega stadiona lepo polne že veliko pred začetkom tekme. Reprezentanca je kot kaže še vedno največji magnet, ki gledalce privablja že ob takšnih urah, ko bi bili na klubski tekmi še v bližnjem baru.

Slovenski grb zavil v desno
Združeni slovenski navijači so na severni tribuni pripravili barvno koreografijo, ki je predstavljala slovensko zastavo. Zapletlo se je pri grbu, saj so tisti navijači, ki so ga upravljali, izgubili kompas ali pa "srknili" požirek preveč. Triglav in njegove tri zvezdice so tako štrlele povsem iz smeri, mnogo preveč v desno.

Iličić prvič začel tekmo
Vezist Palerma Josip Iličić je še avgusta proti Avstraliji vstopil "le" kot menjava, že čez dve tekmi pa je srečanje prvič začel od začetka. Na omenjenih obračunih je zbral slabo uro (50 minut) igre, proti Fercem pa odigral polnih 90 in bil eden izmed najboljših, če ne celo najboljši mož na igrišču.

Matavževi prvi goli za reprezentanco
Strelska statistika Tima Matavža je na vseh dosedanjih tekmah ostala prazna. Selektor mu je na večini obračunov namenil le drobtinice v drugem polčasu, prvo pravo priložnost pa je Primorec sprejel z odprtimi rokami in s klasičnim hat-trickom potopil Ferce ter si naredil izvrstno reklamo za naslednje tekme. Fant je več kot očitno v hudi formi.

Drugi gol na dveh tekmah za Novakoviča
Prav Matavž je v prvem polčasu fantastično zaposlil (nekdaj?) prvega napadalca reprezentance Milivoja Novakoviča, a je ta v slogu zadnjih mesecev streljal visoko preko vrat, ko je bil pred njim le še vratar gostov. Kljub vsemu si "Nova" ni pustil vzeti enajstmetrovke, ki jo je priboril Iličić, zmedlo pa ga ni niti ponavljanje najstrožje kazni, saj sodniku ni bilo všeč preuranjeno vtekanje igralcev v kazenski prostor. Vratarja je nato poslal v drugo stran in proslavljal svoj 18. reprezentančni gol, drugega zaporednega po vodilnem zadetku proti Srbiji (1:1).

Matjez Kek | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol

Napaka Cesarja razhudila selektorja
Tolažilni zadetek Fercev v zadnji minuti podaljška ni bil nič več kot to - tolažilen - a kaj, ko selektorji niso nikoli zadovoljni. Matjaž Kek se je nad "krivca" Boštjana Cesarja pošteno razhudil, že čez nekaj sekund pa je sodnik odpiskal konec tekme.

Rekordno število gledalcev na uradnih tekmah
Stožice so po skorajda sedmih letih gostile prvo uradno (kvalifikacijsko) tekmo reprezentance v Ljubljani, kljub neatraktivnemu nasprotniku pa se je zbralo rekordno število gledalcev v zgodovini samostojne Slovenije. Številka 15.750 je pometla z dosedanjim rekordom Ljudskega vrta, ko se je na tisti mitski tekmi z Rusijo novembra lani zbralo 12.510 gledalcev.

Kapetan Koren skupaj z Novakovičem "obvozil" novinarje
Kapetan Robert Koren je vedno veljal, in še vedno velja, za vzornega profesionalca, ki praktično nikoli ne odkloni novinarskih vprašanj. Zato bi bilo treba precej pobrskati po spominu, da bi se spomnili kdaj se je vezist Hull Cityja nazadnje sprehodil mimo sedme sile. To se je zgodilo po koncu petkove tekme, za podobno potezo pa se je odločil tudi strelec Novakovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.