Šport > Nogomet
42 ogledov

Izbruh Garetha Bala drago stal Madridčane

gareth bale rdeč karton real madrid Profimedias
Gareth Bale si je na tekmi 25. kroga španske La Lige privoščil veliko neumnost in Real Madridu močno otežil delo v boju za naslov državnega prvaka.

Real Madrid je po remiju z Las Palmasom (3:3), ki je bil pred derbijem z madridskim velikanom poražen na petih zaporednih tekmah, izgubil prvo mesto na lestvici španskega prvenstva. Galaktiki imajo s tekmo manj točko zaostanka za Barcelono, ki je v 25. krogu nadigrala Sporting Gijon (6:1).

Beli balet je v osmi minuti tekme na Santiago Bernabéuu v vodstvo popeljal Isco, dve minuti kasneje pa je za izenačenjo poskrbel Tana. Ekipi sta se na odmor odpravili z neodločenim izidom.

V uvodnem delu drugega polčasa, natančneje v 47. minuti,  je bil zaradi nešportne poteze izključen Gareth Bale, ki je najprej brcnil, nato pa še odrinil Jonathana Viero. Glavni sodnik David Fernandez Borbalan mu je pokazal rdeči karton in Real je preostanek tekme odigral z igralcem manj. 

Las Palmas je terensko premoč kronal z dvema zadetkova v 56. in 59. ter pet minut pred iztekom rednega dela vodil s 3:1. Čudežni povratek Reala je zrežiral Cristiano Ronaldo, ki je z dvema goloma v izdihljajih srečanja priigral pomembno točko (3:3).

cristiano ronaldo | Avtor: Profimedias Profimedias


Marcelo je bil po tekmi kritičen do klubskega soigralca, ki je z nepotrebno reakcijo ekipi storil medvedjo uslugo. ''Nisem v položaju, da bi ga vlekel za ušesa. Bale je dovolj star, da ve, če je naredil kaj narobe. Takšne stvari se v nogometu dogajajo, upam, da se letos ne bodo več ponovile,'' je povedal Brazilec.

Trener domače ekipe Zinedine Zidane je razkril, da je Bale soigralcem ponudil opravičilo. ''Bale se je opravičil. Ni zadovoljen z izključitvijo. Se zgodi. Tega ne moremo spremeniti. Prej sem bil po tekmah zelo vesel, v zadnjem času pa temu ni tako. Sezona je dolga in to bomo spremenili,'' je napovedal nekdanji francoski nogometaš.

O kazni za Valižana bo odločala Španska nogometna zveza (RFEF).