Šport > Nogomet
22 ogledov

Izgredi zasenčili evrogol v slogu Van Bastna

Rijeka Hajduk hrvaška liga Kantrida prvenstvo
1/6
Nel Pavletić/PIXSELL
Kaj vse se je dogajalo na 117. jadranskem derbiju med Rijeko in Hajdukom! Izjemen gol Leona Benka v slogu Marca van Bastna in končni remi (1:1) so zasenčili navijaški izgredi.

Rijeka slovenskega trenerja Matjaža Keka je kot edino neporaženo moštvo hrvaške lige ubranila vrh pred Hajdukom, ki bi jo lahko z zmago na vročem jadranskem derbiju tudi prehitel, a sta se obmorska rivala na koncu zadovoljila z delitvijo točk. Oba jih imata na vrhu lestvice zdaj 23.

Najprej o nogometu – pred okrog 9.000 navijači pod stenami stadiona Kantrida je Rijeka povedla v 24. minuti, ko je Leon Benko z izjemnim zadetkom v slogu Marca van Bastna zadel za 1:0. Ob številnih "bakljadah" v drugem polčasu je za Hajduk izenačil Jean Evrard Kouassi, obe moštvi (še posebej Rijeka) pa bi si lahko priigrali tudi zmago.

Žvižgi minuti molka, policisti s solzivcem med otroke

Navijaški skupini, reška Armada in splitska Torcida, sta na tribunah igrali svoj derbi, so zapisali na portalu Index. Privrženci obeh moštev so izžvižgali minuto molka za nekdanjega predsednika Hrvaške nogometne zveze (HNS) Vlatka Markovića, po obeh zadetkih pa so leteli stoli in bakle, medtem ko je del tribune s splitskimi navijači posebna enota policije tudi s pomočjo solzivca in psov izpraznila. Vmes so bili tudi otroci.

Člane nadzornega odbora Hajduka Nikolo Koceića Bilana in Ljuba Pavasovića Viskovića, športnega direktorja Jensa Anderssona in sociologa Dražena Lalića so ob odhajanju s Kantride zasuli s kamenjem in steklenicami, vroče pa je bilo tudi ob prihodu Splitčanov v opatijski hotel, kjer so jih s steklenicami in kozarci z balkona obmetavali gostje svatbe.

Zadeli Nižića, Maloči kovanec v glavo

Eden izmed letečih predmetov je zadel tudi Zorana Nižića, a jo je branilec odnesel brez poškodb. Takšne sreče ni imel njegov soigralec Mario Maloča, ki je še na zelenici kantride v glavo dobil kovanec.

"To je sramota za vse nas," je po tekmi dejal prvi mož Rijeke Damir Mišković, medtem ko sta se Kek in njegov splitski kolega Igor Tudor na novinarski konferenci izogibala vprašanjem o incidentih.

Kek: "Če bi zabili še v zaključku, bi se bolj veselili"

"Rezultat me ni zadovoljil. Škoda, da sami sebe nismo nagradili z dvema ali tremi situacijami, ki se jih redko dobi na takšnih tekmah, a smo jih zapravili. Na igrišču je bilo dobro in vroče, tako smo tudi pričakovali, da bo," je dejal Mariborčan Kek, od malih nog sicer pristaš Hajduka.

"Hajduk je bil kakovosten nasprotnik, dali smo prekrasen gol, in če bi ga zabili še v zaključku, bi se bolj veselili. Nimam veliko časa za razmišljanje o tej tekmi, nova je že čez pet dni, nov spektakel na Kantridi. Ni predaje," je v "mariborskem" besednjaku še zaključil nekdanji selektor Kek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.