Šport > Nogomet
34 ogledov

"Izhodišče je spoštovanje do Olimpije"

(Maribor - Olimpija) Prva Liga derbi Ljudski vrt Saša Despot
Pred pokalnim derbijem Maribora in Olimpije je za klubsko spletno stran vijoličastega kluba spregovoril športni direktor Zlatko Zahović.

V sredo se bosta v prvi polfinalni tekmi Pokala Slovenije pomerila večna tekmeca Maribor in Olimpija. Medtem ko Ljubljančane pretresajo kadrovske rošade in rezultatska kriza, Mariborčani prekipevajo od samozavesti.

Aktualni slovenski podprvak ima na lestvici 13 točk prednosti pred najbližjim zasledovalec in uspešno koraka proti 14. ligaškemu naslovu.

A športni direktor Zlatko Zahović pred večnim derbijem opozarja, da nasprotnika ne gre podcenjevati, saj nogometnih tekem ne zmagujejo vedno favoriti. ''Polfinalni dvoboj z Olimpijo je treba vzeti s spoštljivim odnosom do nasprotnika, kajti v polfinalu nihče ni po naključju. Olimpija je naš največji tekmec, so v stanju, kakršnem so, kar pa za nas ne pomeni lažje naloge. Razumljivo je, da imamo svoje načrte, toda osnovno izhodišče te tekme je v spoštovanju do Olimpije,'' je dan pred gostovanjem v Ljubljani povedal Zahović.

Nekdanji slovenski reprezentant napoveduje, da bodo z Olimpijo igrali tako, kot da so Ljubljančani v najboljši formi. ''Želimo si tudi pokalno lovoriko. Maribor je zmeraj favorit, v vsaki tekmi. Toda favoriti ne zmagujejo vedno. Treba se je zavedati, da ima Olimpija odlične igralce in v teh dvobojih je razplet vedno nepredvidljiv. Res je, da razmerje medsebojnih obračunov govori v našo korist, ampak pri tem je tudi past vsega. Treba je iti v tekmo, kot da je Olimpija v najboljši formi,'' je povedal Zahović.

Za konec se je športni direktor dotaknil še sklepnega dela sezone in zadnje ligaške tekme s Krškim. ''V prvenstvu nam kaže odlično. Na razpolago je bilo 81 točk, osvojili smo jih 60. To govori o kontinuiteti naše ekipe, toda dela še nismo končali. April in maj sta tista odločilna meseca v boju za trofeje, ko želimo biti na optimalnem nivoju v vsaki tekmi. V Krškem nismo zmagali, vendar smo odigrali odlično tekmo. Treba je poudariti, da smo igrali proti odličnemu nasprotniku, v pravem nogometnem ozračju, kjer je vse prej kot lahko zmagati. Vsaka točka, vsak dosežen gol pomeni, da si igral dobro in si napredoval. Točka iz Krškega je bila velika. Želimo nadaljevati v tem ritmu, da smo uspešni, zbrani, kvaliteta pa nikdar ni bila vprašljiva,'' je pogovor za klubsko spletno stran sklenil Zahović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.