Šport > Nogomet
27 ogledov

Izjemna obramba Sarme za upanje Udineseja

Theo Walcott Arsenal Udinese
1/6
Reuters
V četrtem predkolu Lige prvakov je Arsenal na domačem Emiratesu z 1:0 premagal Udinese. Že v četrti minuti tekme je Handanovića premagal Theo Walcott. Do zmage tudi Lyon, remi Twenteja in Benfice.

"Dobra tekma, 'človek'," so bile besede Samirja Handanovića ob objemu s Theom Walcottom po koncu dvoboja na Emiratesu, potem ko sta se omenjena nogometaša razšla z neodločenim izidom, kar se priložnosti tiče – Anglež je Sarmi zabil v četrti minuti tekme, slovenski vratar pa se je izkazal v sodnikovem podaljšku drugega polčasa, ko je rešil zadetek Walcotta in tako ohranil nekaj upanja Italijanov na napredovanje pred povratno tekmo prihodnji teden v Vidmu.

Sarma hitro "pokasiral"

Udinese je v tekmo vstopil precej medlo in na račun luknje v obrambi na desni strani je slovenski reprezentant Handanović hitro prejel zadetek – v četrti minuti je po podaji Aarona Ramseyja žogo iz neposredne bližine vrat Udineseja v gol pospravil Walcott, ki je tokrat dobil prednost v začetni enajsterici pred Andrejem Aršavinom. Gostje so se po hitrem zadetku Arsenala dolgo časa pobirali, po prečki Antonia Di Nataleja s prostega strela v 12. minuti tekme pa so vzpostavili ravnotežje na igrišču. Še najlepšo priložnost za izenačenje v prvem delu je zapravil Pablo Armero, ki je s svoje polovice krenil proti vratom poljskega čuvaja mreže v Arsenalovih vratih Wojciecha Szczęsnyja, a se je, potem ko je presprintal celotno obrambno vrsto Arsenala, iz oči v oči s Poljakom moral zadovoljiti le s kotom.

Drugi polčas ni bil tako razburljiv kot prvi, nekaj več od igre pa so imeli nogometaši Udineseja. Velja izpostaviti strel Armera iz 66. minute, ko je žoga šla za kakšnih 30 centimetrov preko vrat Arsenala, pa prosti strel Di Nataleja (74'), ko se je izkazal Szczęsny, ki je odbil v kot. Prav ob zaključku tekme pa bi se domači lahko razveselili novega zadetka Walcotta, a se je v sodnikovem podaljšku izkazal Handanović, ki je Angležu strel s konicami prstov preusmeril v kot. V vlogi podajalca se je izkazal letošnja okrepitev Londončanov Gervinho.

O povsem konkurenčni predstavi Udineseja pričajo tudi streli proti vratom: 15 jih je namreč prišlo izpod nog Italijanov, "le" 11 pa s strani močno oslabljenih Londončanov, pri katerih sta manjkala kaznovana Samir Nasri in nizozemski napadalec Robin Van Persie. Pri gostih iz Italije ni bilo poškodovanega Antonia Flora Floresa.

Kvalifikacije za Ligo prvakov, 4. predkolo, prve tekme:

Arsenal : Udinese 1:0 (1:0)
Walcott (4)

BATE Borisov : Sturm Gradec 1:1 (0:1)
Simić (59); Weber (12)

FC Copenhagen : Viktoria Plzen 1:3 (0:0)
Ottesen (69); Kolar (52), Pilar (59), Fillo (79)

FC Twente : Benfica 2:2 (1:2)
Jong (6), Ruiz (80); Cardozo (21), Nolito (35)

Lyon : Rubin Kazan 3:1 (2:1)
Gomis (10), Kverkveliya (40/ag), Briand (71); Dyadyun (3)

Sreda, ob 20.45:
Bayern München – Zürich
Dinamo Zagreb – Malmo FF
Maccabi Haifa – Racing Genk
OB Odense – Villarreal
Wisla Krakow – APOEL Nicosia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.