Šport > Nogomet
18 ogledov

Izjemni Sarma, Koren najboljši pri Hullu

Samir Handanović Reuters
Minuli vikend nogometni legionarji niso bili posebno strelsko razpoloženi. Z ubranjeno enajstmetrovko je nase najbolj opozoril Samir Handanović, nekdanji reprezentančni kapetan Robert Koren pa je bil izbran za najboljšega igralca Hull Cityja.

V soboto sta se v Veroni udarila Chievo in Udinese, ki imata skupaj v svojih vrstah tri Slovence. Po pričakovanju smo od prve do zadnje minute na delu videli le Samirja Handanovića, Boštjan Cesar je ze "leteče osle" odigral nekaj zadnjih minut, Bojan Jokić pa je srečanje znova spremljal s tribune.

Na srečanju, ki si ga je v živo ogledal tudi slovenski selektor Slaviša Stojanović, se je večina dogajanja zgodila že v prvem polčasu. Ob koncu prvega dela je Sarma v kazenskem prostoru tako zrušil Cyrilla Thereauja in zakrivil enajstmetrovko, a se nato hitro odkupil, ko je ravno Thereauju ubranil strel z bele točke. Obračun se je končal brez zadetkov, kar pomeni, da je Handanović ob drugi ubranjeni enajstmetrovki še 13. v sezoni svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Da je Handanović resnično dobro opravil svoje delo, priča tudi podatek, da je bil izbran za najboljšega igralca tekme. Če bo tudi do konca sezone nadaljeval v podobnem slogu, pa ga bodo Videmčani poleti težko zadržali v svojih vrstah.

Kirm in Matić med strelci

Medtem ko napadalci minuli vikend niso bili preveč razpoloženi, sta se med strelce vpisala dva vezista. Po daljšem času je za Wislo zabil Andraž Kirm in bil ob podaji eden ključnih mož za zmago s 3:1 proti Bielsko-Biali. Kljub zmagi pa Wislo do konca sezone čaka hud boj za evropska tekmovanja. Tri kola pred koncem za tretjim mestom namreč zaostajajo sedem točk. Med strelci se je znašel tudi Darijan Matić. Slednji je zabil edini zadete za Krivbas ob porazu proti Metalurgu Doneck z 1:2.

Priznanje za Korena

Robert Koren ima v zadnjem času težave s poškodbami, a je bil kljub temu izbran za najboljšega igralca Hull Cityja v letošnji sezoni. Korošec je naziv prejel pred obračunom z Nottingham Forestom, nato pa moral z igrišča že v 36. minuti, saj je obnovil poškodbo stegenske mišice. Hull je na koncu slavil z 2:1, toda ostal brez kvalifikacij za Premier League.

Kako so igrali preostali legionarji, preverite v spodnji tabeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.