Šport > Nogomet
20 ogledov

Izjemni tekmi manjkali le zadetki

Malaga - Valencia EPA
Prvo tekmo 20. kola španske prve nogometne lige sta odigrala Malaga in Valencia ter se po zanimivem obračunu razšla brez zmagovalca (0:0).

Končni rezultat obračuna med Malago in Valencio pove manj kot se je v resnici zgodilo. Izid 0:0 za seboj skriva napeto tekmo, številne priložnosti, strele mimo vrat, razveljavljen zadetek in izjemne obrambe obeh vratarjev. Delitev točk pa ne ustreza nobeni od teh dveh ekip, ki krvavo potrebujeta zmage za boj za željena mesta na prvenstveni lestvici.

Prvi polčas se je začel z manjšo pobudo domačih, ki so vratarja Valencie Diega Alvesa prvič preizusili že po vsega dveh minutah. Slednji je najprej lepo ubranil strel Antunesa, nato pa še iz zraka pobral strel z glavo po odbitku. Prva priložnost se je 'netopirjem' ponudla v 12. minuti, ko je Pablo Piatti presenetil obrambo Malage, smuknil mimo njih, njegov strel pa je nato smuknil mimo vrat.

Dvoboj vratarjev dobila oba

Dvoboj vratarjev je z lepo obrambo nadaljeval Diega Alves, ki se je moral pošteno potruditi, da je zadržal žogo izven mreže po prostem strelu Dude. Na drugi srani je z enako mero vrnil Willy Caballero, ki je najprej ubranil prosti strel Danielu Pareju, nato pa še preprečil zmagoslavje Jonasu.

Konec prvega in začetek drugega dela igre sta si bila precej podobna. Ekipi sta izmenično prihajali do priložnosti, streli pa so kot po pravilu končali mimo ene ali druge vratnice. Če je Roque Santa Cruz v 33. minuti zapravil izjemno priložnost za Malago, je po dobri uri igre še lepšo na drugi strani zastreljal Jonas.

Alvesova obramba leta

Obrambe Alvesa in Caballera je le za nekaj trenutkov zasenčil zadetek gostov. Ti se niso mogli dolgo veseliti, saj so sodniki odločili, da je bil zadetek po podaji iz prostega strela neveljaven, saj se je eden od nogometašev znašel v prepovedanem položaju.

Regularnega zadetka do konca tekme gledalci niso videli, vseeno pa se lahko tolažijo, da so psopremili izjemno zanimiv obračun in številne lepe obrambe. Med njimi bo zagotovoš e dolgo odmevala tista Diega Alvesa, ki je v 79. minuti z golove črte odbil strel Pabla Pereza in mu preprečil veselje ob debiju za Malago.

Špansko prvenstvo, 20. kolo, izid:

Malaga : Valencia 0:0 

Sobota, ob 16.00:
Real Betis - Real Madrid

Ob 18.00:
Elche - Rayo Vallecano

Ob 20.00:
Granada - Osasuna

Ob 22.00:
Espanyol - Celta Vigo

Nedelja ob 12.00:
Getafe - Real Sociedad

Ob 17.00:
Villareal - Almeria

Ob 19.00:
Levante - Barcelona

Ob 21.00:
Atletico Madrid - Sevilla

Ponedeljek, ob 22.00:
Atheltic Bilbao - Valladolid

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.