Šport > Nogomet
14 ogledov

Izjemno slab dan za Oblaka

Jan Oblak, poškodba EPA
Madridski Atletico je klonil v zadnji tekmi 15. kola španskega prvenstva. Povrhu vsega se je poškodoval tudi slovenski vratar Jan Oblak, ki si je izpahnil ramo.

Nogometaši Atletico Madrida so v zadnjih sezonah ob Barceloni in Real Madridu vseskozi krojili vrh španskega prvenstva, v tej pa je ogrožena celo uvrstitev na mesta, ki po koncu sezone prinašajo uvrstitev v Ligo prvakov.

Tokrat so izbranci Diega Simeoneja klonili na gostovanju pri Villarrealu, ki se prav tako poteguje za visoka mesta. Rumena podmornica je znova prikazala zelo disciplinirano igro v obrambi, v napadu pa so njeni nogometaši že v prvem polčasu izkoristili dve napaki gostov in premagali vratarja Jana Oblaka.

Še pred veseljem domačih navijačev je v 19. minuti po kotu Atletica vratnico zatresel Koke, v 28. minuti pa je na sredini zelenice žogo podajal Tiago Mendes, a se je do nje dokopal Manuel Trigueros Muñoz in jo nato poslal v spodnji levi kot za vodstvo domačih z 1:0. Le 10 minut kasneje je Bruno poslal podajo za hrbet Atleticove obrambe, Brazilec Pato pa je nato s povratno žogo našel Jonathana dos Santosa. Mehičan jo je po prvotnem bloku le uspel spraviti v mrežo.

A tu težav za colchonerose še ni bilo konec, saj je nato moral zaradi poškodbe ramena igrišče zapustiti slovenski čuvaj mreže, svoj prvi nastop v sezoni pa je tako vpisal Miguel Ángel Moyà, ki je pred dvema sezonoma ob svoji poškodbi moral predati mesto prvega vratarja prav Oblaku. V vodstvu Atletica menijo, da bo Škofjeločan z igrišč odsoten dva do štiri tedne.

V drugem polčasu je večino časa pritiskal Atletico, a je Villarreal brez večjih težav odbijal poizkuse gostov. Domači so v sodnikovem dodatku postavili še piko na i k zmagi, z roba kazenskega prostora je zadel Roberto Soriano.

La Liga, 15. kolo:

Villarreal : Atletico Madrid  3:0 (2:0)
Trigueros 28., dos Santos 38., Soriano 92.

Lestvica:
1. Real Madrid 37
2. Barcelona 31
3. Sevilla 30
4. Villarreal 26
5. Real Sociedad 26
6. Atletico Madrid 25
7. Athletic Bilbao 23
...
16. Deportivo 13
17. Valencia 12
18. Sporting Gijon 12
19. Granada 9
20. Osasuna 7

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.