Šport > Nogomet
43 ogledov

Izpad Riverja povzročil "vojno"

river plate izpadel v drugo ligo
1/21
Reuters
Zgodilo se je tisto, česar so se navijači najuspešnejšega argentinskega kluba najbolj bali. River Plate je prvič v zgodovini izpadel v drugo argentinsko ligo, potem ko na povratni tekmi kvalifikacij za obstanek proti Belgranu ni uspel spreobrniti izida v svojo korist. Navijači Buenos Aires spremenili v vojno fronto.

Belgrano je prvo tekmo v kvalifikacijah za obstanek na svojem igrišču dobil z 2:0 in River Plate pahnil na rob prepada, kljub temu so zvesti navijači najtrofejnejšega argentinskega kluba verjeli, da njihovi ljubljenci na povratni tekmi odigrani na slovitem El Monumentalu lahko spreobrnejo izid in se izognejo najhujšemu. Povratna tekma se je res začela po njihovih željah, saj je Mariano Pavone že v peti minuti zabil za 1:0. Nadaljevanje pa je bilo veliko bolj klavrno. Gostje so v 62. minuti prek Farreja uspeli izenačiti, ob tem pa je Pavone nekaj minut kasneje zapravil še enajstmetrovko in s tem zapravil bržkone zadnjo možnost za preobrat. Srečanje se je končalo z neodločenim izidom 1:1, kar ni bilo dovolj za obstanek Riverja, ki je v seštevku obeh tekem proti Belgranu klonil z 1:3. Še pred zadnjim sodnikovim žvižgom je več kot 60.000 navijačev na El Monumentalu začelo izgubljati živce. Na zelenico so zmetali vse kar jim je prišlo v roko, nekateri pa so poskušal vdreti na igrišče. Policisti so že posredovali z vodnim topom, verjetno pa bodo imeli v noči na ponedeljek kar nekaj dela z razjarjenimi in razočaranimi navijači.

Navijači razgrajali po ulicah Buenos Airesa

Navijači River Plata izpada v drugo ligo niso najbolje sprejeli. Po največjem ponižanju kluba v 110-letni zgodovini so goreči ljubitelji nogometa na ulicah Buenos Airesa uprizorili vrsto izgredov. Na ulicah je gorelo, najmanj 25 ljudi z vključno šestimi policisti (eden huje) je bilo ranjenih. Reuters še poroča, da je glavna avenija Buenos Aires po koncu dvoboja izgledala kot vojaška fronta.

Najmanj eno leto brez Superclasica

Navijačem Riverja se sanje tako niso uresničile, njihovi ljubljenci so prvič v zgodovini izpadli v drugo argentinsko ligo. Kaj to pomeni za velikana iz Buenos Airesa, je še prezgodaj govoriti. Že zdaj pa je jasno, da bomo za vsaj eno sezono prikrajšani za tako imenovane Superclasice oziroma obračune proti njihovim največjim rivalom iz vrst Boce Juniors. River je sicer v vsej zgodovini osvojil kar 33 naslov argentinskega naslova in je z naskokom najboljše moštvo v Argentini po številu osvojenih naslovov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.