Šport > Nogomet
20 ogledov

James Bond? Ne, Simeone pristal v Madridu!

Diego Simeone Atletico Madrid letališče Barajas prihod trener sončna očala
1/3
EPA
Novi trener Atlética Madrida, legenda kluba in nekdanji kapetan Diego Simeone je v ponedeljek pristal na madridskem letališču Barajas. Po več kot deseturnem letu iz Argentine bo dan kasneje podpisal pogodbo na stadionu Vicente Calderón.

"Bodite mirni, pomembna so dela, ne besede. Vedno obstaja upanje," je Diego Simeone, ki je spominjal na enega izmed mnogih Jamesov Bondov, s sončnimi očali na obrazu razlagal na madridskem letališču Barajas. Nekdanji kapetan Atlética Madrida je že ob svojem odhodu dejal, da se bo nekoč vrnil kot trener, ta "nekoč" pa je postalo leto 2011, ko je Atlético po katastrofalnem začetku sezone odpustil trenerja Gregoria Manzana in najel nekdanjega argentinskega reprezentanta.

"Zelo sem zadovoljen," je ob prihodu razlagal Simeone. "Prihajam z veseljem in pričakovanji. Navijačem bi rekel, naj imajo upanje in naj bodo mirni, zdaj bo treba delati. Moramo biti prepoznavni in iti tekmo za tekmo." O morebitnih okrepitvah je pristavil: "Danes se bomo dobili in bomo videli." Ena izmed glavnih težav na stadionu Vicente Calderón je tudi status razvpitega napadalca Joséja Antonia Reyesa, o čigar statusu Simeone ni želel razpravljati.

Simeoneja bodo kot novega stratega Atlética predstavili v torek, podpisal pa naj bi pogodbo do konca letošnje sezone in eno dodatno. Argentinec je stari znanec rdeče-belih, za katere je igral med letoma 1994 in 1997 ter 2003 in 2005, z njimi pa v sezoni 1995/1996 osvojil dvojno krono. Prvo trenersko službo je dobil leta 2006 pri Racingu Avellanedi, s katerim je že leto kasneje osvojil argentinsko Aperturo pred Estudiantesom. Kasneje je treniral tudi River Plate, s katerim je bil prvak Clausure leta 2008, kasneje pa prevzel San Lorenzo in ga popeljal na Copo Sudamericano. Letos januarja je prevzel Catanio in jo v Serie A rešil pred izpadom, nato pa se spet vrnil k Racingu, ki ga je po hitrem postopku zapustil za službo v Madridu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.