Šport > Nogomet
53 ogledov

Oblak opravil z odliko, Šporar debitiral

jan oblak liga prvakov atletico Profimedias
Atlético Madrid je na Vicente Calderónu premagal Bayern München (1:0) in Bavarcem prizadejal prvi poraz v sezoni. Basel Andraža Šporarja je moral priznati premoč Arsenalu (2:0). Rostov Miha Mevlje je remiziral s PSV-jem (2:2).

V drugem krogu skupinskega dela Lige prvakov so bili na delu trije Slovenci. Jan Oblak je z Atlético Madridom gostil Bayern München in se veselil druge zaporedne zmage z minimalnim izidom (1:0). Igral je polnih 90. minut.

Debitantski nastov najmočnejšem nogometnem tekmovanju na svetu je dočakal Andraž Šporar, ki je za Basel vstopil v igro v 58. minuti. Švicarski prvoligaš je izgubil proti Arsenalu (2:0).

Miha Mevlja je za Rostov odigral celo tekmo. Tekma s PSV-jem se je končala z delitvijo točk (2:2).

Ancelotti prvič poražen z Bayernom

Atlético je tekmo na domačem Vicente Calderónu začel v postavi 4-4-2, medtem ko se je gostujoči strateg Carlo Ancelotti odločil za nekoliko napadalnejšo 4-3-3.

Diego Simeone je v konico napada umestil Antoina Griezmanna in Fernanda Torresa, italijan na klopi nemškega velikana pa je svoje upe položil v Francka Ribéryja, Thomasa Müllerja in Roberta Lewandowskega

Po komaj pol minute igre je prvi strel proti gostujočim vratom sprožil Yannick Ferreira Carrasco, ki pa ni povzročil težav Manuelu Neuerju. Bavarci so bili v uvodnih minutah več pri žogi, Španci pa so se kmalu povlekli na svojo polovico in čakali na priložnost iz protinapada.

Yannick Ferreira Carrasco | Avtor: EPA EPA
Atlético bi lahko povedel po dobrih desetih minutah igre. Javi Martinez je slabo sprejel žogo na robu kazenskega prostora. Priložnost se je ponudila Fernandu Torresu, ki bi lahko sprožil z desnico, vendar se je odločil za preigravanje in Martinez je uspel blokirati.

Oblak ubranil strel Müllerja

Že v naslednjem napadu se je izkazal Oblak. Müller je sprejel natančno podajo Thiaga in z volejem sprožil iz neposredne bližine, na mestu pa slovenski reprezentant. Sledile so minute gostujoče ekipe, vendar se je Atlético ubranil pritiska.

Carrasco je potegnil po desni in prišel do strela znotraj kazenskega prostora, odlično je reagiral Neuer in tako odgovoril na Oblakovo obrambo.

Torres grozil, Carrasco zabil

Najlepšo priložnost do tega trenutka je v 22. minuti zapravil Torres, ki je po podaji iz kota prišel do strela z glavo in s pičlih dveh metrov zadel le desno vratnico. Tekma se je nato za nekaj minut umirila.

Domači so blesteli v obrambi in uspešno zapirali vsak poskus napadalnice trojice. Simeone je pripravil ustrezen načrt, njegovi varovanci pa so ga uspešno izvrševali.

ancelotti simeone | Avtor: EPA EPA

Koke je v 34. minuti podal do Torresa, ki je imel novo priložnost za prvi zadetek, a spet ostal praznih rok. Špancu je nekoliko spodrsnilo in žoga je pristala v stranski mreži.

Nato je Atléticu vendarle uspelo. Carrasco se je odločil, da bo sam izpeljal protinapad in pri tem ignoriral odkritega Torresa. Belgijski vezist je sprožil v oddaljeni kot in okroglo usnje poslal za hrbet Neuerja. Preden se je odkotalila v mrežo, se je žoga odbila od desne vratnice.

Na začetku drugega polčasa je Koke poslal predložek v kazenski prostor Bayerna, žogo je zgrabil Neuer. Gostje so imeli na drugi strani igrišča na voljo prosti strel in udarec iz kota. Na žogi je bil Müller, ki je zadel le stranski del Oblakove mreže.

Pritisk Bavarcev se je stopnjeval. David Alaba je prišel do strela z levico, še enkrat več je bil na mestu Oblak. Rojiblancosi so imeli po slabi uri igre na voljo dva zaporedna udarca iz kota, a brez prave nevarnosti za Neuerja. Ancelotti je namesto Müllerja v ogenj poslal Arjena Robbna.

Razpoloženi Carrasco je v 67. minuti sprožil z vrha kazenskega prostora, Bavarce pa je z novo obrambo rešil Neuer. Thiaga, ki se je sprehajal po robu drugega rumenega kartona, je zamenjal Joshua Kimmich.

andraž šporar | Avtor: EPA EPA
Atlético se je samovoljno zadrževal na svoji polovici in gostom prepuščal pobudo. Nevaren protinapad je v 75. minuti vodil Torres, ki se je znašel v pretežkem položaju za strel in poslal visoko žogo na glavo Griezmanna, ta pa je meril prek vrat.

Griezmann zapravil enajstmetrovko

Po strelu Ribéryja je imel Bayern na voljo udarec iz kota, ki ga je s slabo podajo zapravil Robben. Simeone je z roba igrišča pozival domače navijače, naj spodbujajo svoje varovance. Oblaka bi nato lahko premagal Lewandowski, a je njegov strel z glavo zgrešil levo vratnico. Bayern je pritiskal naprej in za las je bil nenatančen še Robben. Oblak bi bil sicer bržkone na žogi.

Atléticu se je v 82. minuti ponudila ''zaključna žoga''. Veliko neumnost je storil Arturo Vidal, ki je po nepotrebnem zrušil Filipeja Luisa. Na belo točko je stopil Griezmann in s privzdignjenim strelom stresel le prečko. V izdihljajih rednega dela srečanja sta bila nenatančna Diego Godin in Kevin Gameiro, a zmaga je kljub temu ostala doma.

City trikrat izničil zaostanek, Barça po preobratu 

pep guardiola | Avtor: EPA EPA
Poleg Arsenala, ki je na domačem Emiratesu premagal Basel, so se novi treh točk veselili tudi številni drugi velikani evropskega nogometa. Paris Saint-Germain kljub odhodu Zlatana Ibrahimovića nadaljuje z dobrimi predstavami in po zmagi proti Ludogoretsu Razgradu zaseda vrhu lestvice v skupini A.

Prepričljive zmage so se veselili nogometaši Napolija, ki so Benfico ugnali s 4:2. Italijanski prvoligaš je po manj kot uri igre vodil s štirimi goli prednosti, vendar so si Portugalci pred koncem zagotovili spodobnejši izid.

Barcelona je po preobratu premagala Broussio Moenchengladbach (2:1). Zmago sta Kataloncem priigrala Arda Turan in Gerard Piqué. Španski prvak je z dvema zmagama zasidran na vrhu skupine C.

Manchester City je trikrat lovil zaostanek proti Celticu in se na koncu moral zadovoljiti s točko. Škotskemu velikanu je šla na roko napaka Raheema Sterlinga, ki je dosegel avtogol. Angleški reprezentant se je odkupil z zadetkom, za končnih 3:3 pa je zadel Nolito.

Liga prvakov, skupinski del, 2. krog:

Skupina A

Arsenal - Basel 2:0 (2:0)
Walcott 7., 26.

Ludogorets Razgrad - Paris Saint-Germain 1:3 (1:1)
Natanael 16.; Matuidi 41., Cavani 56., 60.

Lestvica: 1. PSG 4 točke, 2. Arsenal 4, 3.. Ludogorec 1, 4. Basel 1


Skupina B

Bešiktaš - Dinamo Kijev 1:1 (1:0)
Quaresma 29.; Tsigankov 65.

Napoli - Benfica 4:2 (1:0)
Hamsik 20., Mertens 51., 68., Milik 54.; Guedes 71., Salvio 86.

Lestvica: 1. Napoli 6 točk, 2. Bešiktaš 2, 3. Dinamo Kijev 1, 4. Benfica 1


Skupina C

Broussia Moenchengladbach - Barcelona 1:2 (1:0)
Hazard 34.; Turan 65., Piqué 74.

Celtic - Manchester City 3:3 (2:2)
Dembele 3., 47., Sterling 20./ag.; Fernandinho 12., Sterling 28., Nolito 55.

Lestvica: 1. Barcelona 6 točk, 2. Manchester City 4, 3. Celtic 0, 4. Borussia M'gladbach 0


Skupina D

Atletico Madrid - Bayern München 1:0 (1:0)
Carrasco 35.

FC Rostov - PSV Eindhoven 2:2 (2:2)
Poloz 9., 38.; Proepper 14., de Jong 45.

Lestvica: 1. Atletico Madrid 6 točk, 2. Bayern München 3, 3. PSV Eindhoven 1, 4. Rostov 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.