Šport > Nogomet
30 ogledov

Janković: ''Navijal sem za Platinija''

Zoran Janković
1/9
Špela Mohorič
Pred finalno tekmo nogometnega evropskega prvenstva (EP) do 17 let, v katerem se bosta v Stožicah ob 18. uri pomerili izbrani vrsti Nemčije in Nizozemske, je v Ljubljano prišel tudi predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Michel Platini. Ta se je med drugimi srečal tudi z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem.

"Michel je bil pred leti nogometaš, za katerega sem zelo navijal," je ob začetku srečanja v Mestni hiši povedal Janković in nadaljeval: "Vesel in počaščen sem, da je prišel obiskat Ljubljano, upam, da bo prišel čim večkrat. Zadovoljni smo, da je Uefa prav Sloveniji dodelila to EP."

Župan, Platini in predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleksander Čeferin so si ob sproščenem pogovoru v družbi drugih uglednih gostov iz Uefe, NZS in MOL ter koprskega župana Borisa Popoviča izmenjali simbolična darila, Platini pa se je vpisal tudi v spominsko knjigo slovenskega glavnega mesta. "Zelo lepo je biti tu. Hvala vam za to, kar delate za nogomet, NZS in infrastrukturo. S Slovenijo in vašo nogometno zvezo imamo zelo dobre odnose. Tudi ta turnir je zelo lep," je povedal Platini in Jankoviću pojasnil, da bodo v prihodnje zaključni turnir EP do 17 let razširili z osmih na 16 držav. "Ker je za te mlade fante lepo, da jih čim več sodeluje na takšnem tekmovanju," je pojasnil nekdanji zvezdnik torinskega Juventusa.

Janković je Platinija med drugim povprašal tudi po napovedi o zmagovalcu finala lige prvakov, ki bo v soboto v Münchnu in v katerem se bosta pomerila Bayern in Chelsea. "Ne vem, kdo bo zmagal. Ampak dejstvo je, da bo prvak dejansko najboljši klub v Evropi, saj je tekmovanje zelo težko," se ni želel opredeliti Platini, ki je nekaj besed spregovoril tudi o svojih igralskih časih, se spomnil nekaterih igralcev iz takratne Jugoslavije, kot so Dragan Džajić, Safet Sušić, Dragan Stojković, o katerem se je tudi malce pošalil: "Dobro se spomnim Stojkovića, vedno je bil za mano, tako da si je tudi on verjetno dobro zapomnil mojo številko."

Platini, Janković in drugi so po druženju odšli na ogled finala letošnjega EP do 17 let.

Komentarjev 3
  • MeršolLingvist 07:27 17.maj 2012.

    Lepo skrbite za negovanje lika in dela Ate Pingvina. Uradni list Pozitivne Slovenije press.

  • Darko 07:14 17.maj 2012.

    samo platini ni pingvin, verjetno res za đajića

  • sprehajalec 21:42 16.maj 2012.

    Po moje bolj za Đajića, kot Platinija.