Šport > Nogomet
19 ogledov

Janković: "Rezervne različice ni"

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Nogometno tekmo med Slovenijo in Avstralijo bosta ekipi odigrali na stadionu v Stožicah, s katero bo nov objekt uradno odprt. In to čeprav stadion in dvorana še nimata uporabnega dovoljenja.
Reprezentanca Slovenije so bo za tekmo zbrala v nedeljo, 8. avgusta, na Brdu pri Kranju, selektor Matjaž Kek naj bi reprezentančni seznam sporočil štiri dni pred tem. V ponedeljek naj bi ekipa že trenirala v Stožicah, medtem ko bodo Avstralci travo preizkusili dan pozneje.

Tako je vsaj zatrdil ljubljanski župan Zoran Janković, ki je dodal, da rezervna različica ne obstaja. Dodatni optimizem je županu in predstavnikom nogometne zveze dal tudi obisk inšpekcije Evropske nogometne zveze (Uefa), ki je zagotovila, da bodo Stožice dobile vse potrebne dokumente za igranje tekem na najvišji ravni. Uporabno dovoljenje naj bi športni park, seveda če bo zagotovil zahtevam komisije ministrstva za okolje in prostor, dobil tik pred košarkarsko tekmo med Slovenijo in Španijo, 10. avgusta.

"Dela se zaključujejo, stadion bo pravočasno nared. Prvo tekmo na stadionu čakam z veseljem in veliko nervozo. Za prvo tekmo vlada veliko zanimanje, ker bodo na parkirišču ob stadionu, ki ima 1300 mest, le parkirna mesta za osebe VIP in avtobuse igralcev, smo zagotovili dodatna parkirišča. Glavno bo na avtomobilskem sejmu na Viču, od koder bodo vozili brezplačni avtobusi, prav tako pa bodo lahko obiskovalci parkirali na parkiriščih pri Pop TV, Ekonomski fakulteti in pri Žalah," je na novinarski konferenci dejal Janković. Župan je izrazil prepričanje, da bodo vse pomanjkljivosti, ki jih je pred časom ugotovila komisija, še pravočasno odpravljene, saj si izvajalci ne morejo privoščiti, da ne bi bilo tako.

Prodaja vstopnic prek spletne strani NZS je stekla že v četrtek, od ponedeljka pa bo potekala tudi na tradicionalnih mestih, v poslovalnicah Eventima, Kompasa in pa na Petrolovih bencinskih servisih. Polovico vstopnic naj bi prodali prek spleta, polovico pa na drugih prodajnih mestih.
"Izvajalci, sodeluje več kot 70 slovenskih podjetij, so odlični, zaslužijo si vse pohvale, vanje povsem zaupam. Pri tem smo KZS in NZS dali objekt na razpolago in prepričani smo, da bomo imeli tudi uporabno dovoljenje za obratovanje. To naši partnerji vedo, dela nemoteno tečejo in ne vidim, kje bi se lahko zataknilo. Komisija je opravila tri tehnične preglede: cesto, stadion in dvorano. Na vseh ni šlo za napake, ampak za zamujanje pri delih, kot na primer pri montaži sedežev. Na zadnjem pregledu bo komisija ugotavljala le, ali smo te pomanjkljivosti opravili," je dejal Janković.


V izvajalce in Mestno občino Ljubljana imajo zaupanje tudi predstavniki Nogometne zveze Slovenije, sekretar Aleš Zavrl je prepričan, da bo tekma v Stožicah, čeprav pravi, da imajo pripravljeno tudi rezervno različico, ki pa je ni imenoval. Pri NZS, ki pripravlja tudi slavnostno odprtje (sodelovale naj bi nogometne šole, klubi, plesalci in akrobati), so tudi že napovedali cene vstopnic; za posameznike bodo najdražje 30, najcenejše pa 15 evrov. Pripravljajo tudi novost, del stadiona bo rezerviran za družine, v spremstvu odraslih bodo imeli otroci do 14. leta popust. Poskrbljeno bo tudi za osebe z omejenim gibanjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.