Šport > Nogomet
44 ogledov

Janković: "Z navijači delati od vrtca"

Župan Zoran Janković je vselej v prvi vrsti na tekmah Evrolige. (Foto: Boštjan T Žurnal24 main
V SportForum Slovenija so spregovorili o vprašanju posebnega navijaškega zakona, do katerega imajo glavni akterji različne poglede. "Z navijači je treba delati že od vrtca dalje," je opozoril Zoran Janković.

Prireditve v kongresni dvorani Mercurius so se ob ljubljanskem županu Zoranu Jankoviću udeležili še predsednik Združenja 1. SNL Brane Florjanič, Miroslav Žaberl z ministrstva za notranje zadeve, Blaž Perko z Olimpijskega komiteja Slovenije, Dušan Marciuš (strokovnjak za varnost na stadionih) ter dva predstavnika navijačev, Aleš Kaučič (Slovenija supporters) in Danijel Komič (Green Dragons). "Navijaški zakon nikakor ni rešitev za navijaške incidente, obenem pa menimo, da posameznikom ne smemo preprečiti udeležbe na športni prireditvi že po eni večji kršitvi, temveč si moramo v tem primeru, če posameznik povzroči škodo ali izgred, zanj vzeti čas ter ga skozi pogovor odvrniti od nadaljnjih kršitev, in znotraj navijaške skupine Green Dragons je to vsekakor praksa," je proti napovedanemu zakonu odločen vodja navijaške skupine Green Dragons, Komič. Drugačnega mnenja sta bila Florjanič in strokovnjak za varnost Marciuš, ki med drugim tudi nasprotujeta vsakemu vnosu pirotehnike na stadione, bakle so po njunih besedah v preteklosti naredile že preveč škode.

Oba navijaška predstavnika sta na zadnjem SportForumu v letu 2010 jasno podala mnenje, da do navijaških incidentov ne bi prihajalo, če bi potekal dialog z navijači in to predvsem s strani klubov. Prvo ime v razpravi z naslovom Slovenski navijač: od huligana do "gledališčnika"? pa je bil ljubljanski župan in idejni oče ŠRC Stožice Janković, ki je poudaril pomen sodelovanja z navijači in navijaškimi skupinami. "Prave navijače potrebujemo, brez njih si ne morem predstavljati športnih spektaklov, seveda pa pričakujem, da bodo tudi oni sami med seboj storili vse, da do incidentov, ki jih povzročajo njihovi člani, ne bo prihajalo. Z navijači je treba delati že od vrtca dalje," je svoj pogled na navijaško problematiko v Sloveniji strnil Janković, ki je obenem izrazil tudi željo, da bi Slovenija le pridobila pravico za gostitev novega v nizu velikih tekmovanj – evropskega prvenstva v košarki leta 2013.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.