Šport > Nogomet
2606 ogledov

Japonci za zgled vsem drugim reprezentancam

Reševalni pas/Twitter
Japonci so "zmagovalci" svetovnega prvenstva.

Japonska reprezentanca se je po bolečem porazu proti Belgiji poslovila od svetovnega prvenstva. Azijski nogometaši so v osmini finala vodili že z 2:0, nato pa v zadnje četrt ure prejeli tri zadetke in končali prvenstvo. Odločilni zadetek za popoln preobrat Belgije (3:2) je v 94. minuti srečanja dosegel Nacer Chadli.

Razočaranje med Japonci je bilo nepopisno in težkom bi jim zamerili, če bi glede na okoliščine kar se da hitro pobrali šila in kopita. Toda Japonci so ostali zvesti sebi in kljub bolečini nadaljevali tradicijo, ki so jo začrtali v skupinskem delu tekmovanja.

Japonski navijači so po tekmi tako kot vselej doslej očistli tribune stadiona, zelo marljivi pa so bili tudi nogometaši, ki so se potrudili, da je bila njihova garderoba po uporabi kot iz škatlice.

Priscilla Janssens, koordinatorka Mednarodne nogometne zveze (Fifa) je ob tem sporočila: "To je japonska garderoba po porazu proti Belgiji v 94. minuti. Zahvalili so se navijačem na stadionu, počistili vse za seboj in dali izjave za medije. Pustili so celo sporočilo 'hvala' v ruščini. Kakšen vzor vsem ekipam. V čast nam je bilo delati z vami."

Komentarjev 2
  • Tadej 17:47 03.julij 2018.

    To so pac delavski narod, ki so navajeni pocistiti za seboj. Poklon.