Šport > Nogomet
6161 ogledov

"Jasno mi je dal vedeti, da si želi, bi pristala v njegovi postelji"

Sonia Souid Profimedia
Francoska nogometna zastopnica Sonia Souid je predsednika Francoske nogometne zveze (FFF) Noela Le Graeta obtožila spolnega nadlegovanja, po pisanju srbske tiskovne agencije Tanjug poroča agencija AP.

37-letna zastopnica je v intervjuju za priznani športni časopis L'Equipe razkrila, da jo je Le Graet od leta 2013 in 2017 večkrat nadlegoval z neprimernimi komentarji. Izjavila je, da je želela s prvim možem FFF zgolj zgraditi poslovni odnos v želji po napredku ženskega nogometa, zdaj 81-letni Le Graet pa je imel takrat po njenih besedah drugačne načrte.

Souid je dodala, da sta se prvič srečala leta 2013. Verbalno sicer po njenih besedah nikoli ni šel predaleč, a ji je dal jasno vedeti, da bi morala z njim imeti spolne odnose v zameno za pomoč pri zastopniški karieri, še navaja Tanjug.

"Nikoli me ni videl kot nogometne zastopnice, zgolj kot objekt. Gledal me je, kot da sem dve prsi in rit. Ko sem prišla, sem opazila dva polna kozarca šampanjca. Odšla sem in mu dejala, da se dobim z zaročencem. Pustil mi je oditi, a mi dal jasno vedeti, da bi mu bilo všeč, če končam v njegovi postelji. Bila sem zelo razočarana," je zaključila Souid.

Francoska ministrica za šport Amelie Udea-Castera je FFF že pozvala, naj primer raziščejo.

Sonia Souid | Avtor: Profimedia Profimedia

Le Graet je v zadnjih dneh tarča kritik francoske javnosti, potem ko je nespoštljivo govoril o rojaku Zinedinu Zidanu, za kar se je kasneje opravičil.

Prvi mož FFF je v ponedeljek dejal, da so bile izjave nerodne ter so posledično izzvale velik nesporazum, vseeno pa Zidana kot izjemnega nogometaša in trenerja zelo ceni.

Komentarjev 1