Šport > Nogomet
19 ogledov

"Jaz sem najboljši trener"

Mourinho si želi hiše na Manhattnu ali v Malibuju. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Portugalski trenerski guru Jose Mourinho je že nič kolikokrat zaslovel s svojimi izjavami, tako da je z izjavo zapisano v naslovu šokiral le peščico ljubiteljev najpomembnejše postranske stvari na svetu.

Kljub temu pa je izjava Jose Mourinha vzdignila kar nekaj prahu, saj se nanaša na izbor najboljšega trenerja v letošnjem letu po izboru slovitega francoskega časnika L'Equipe. Komisija osrednjega francoskega časnika (sestavljali so jo atletinja Marie-Jose Perec, smučar Jean-Claude Killy in nogometaš Bixente Lizarazu) je namreč za najboljšega trenerja leta izbrala nemškega selektorja Joachima Löwa, na drugo mesto se je uvrstil selektor francoske rokometne reprezentance Claude Onesta, šele tretji pa je bil Mourinho. "The Special One“ je v lanski sezoni z Interjem osvojil praktično vse kar se je osvojiti dalo. Tudi v letošnji sezoni pa mu gre na klopi Real Madrida zelo dobro od rok. No, to pa očitno ni bilo dovolj za L'Equipe. Kaj lahko pa bi se zgodilo, da bo Mourinho izvisel tudi na izboru, ki ga skupaj pripravljata še ena francoska revija France Football in Fifa. V boju za tako imenovano zlato žogo za najboljšega trenerja naj bi bil v najboljšem položaju selektor Španije Vicente Del Bosque.

"Naredil sem svoj izbor in najboljši trener sem jaz. V 11 mesecih sem vodil 57 tekem in osvojil tri naslov, vključno z najvažnejšim – Ligo prvakov. Osvojil sem vse kar sem lahko, več od tega nisem mogel,“ je Mourinho povsem v svojem slogu ostro kritiziral izbor za najboljšega trenerja. Nekdanji trener Porta in Chelsea pa ni nič kaj zadovoljen niti z izborom za najboljšega nogometaša leta. Moti ga, da med tremi nominiranci (Messi, Xavi in Iniesta) ni njegovega nekdanjega varovanca iz Interja, Nizozemca Wesleyja Sneijderja. "Če nagrado za najboljšega igralca sveta osvoji Iniesta, ki zaradi poškodbe na žalost ni igral prvih pet mesecev v letu, potem pa odigral šest tekem in zabil zmagoviti zadetek v finalu svetovnega prvenstva, se vse zgodi na svetovnih prvenstvih in ostala tekmovanja niso pomembna,“ je še izjavil Jose Mourinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.